Home » National » Cum arată avionul de 2 milioane de dolari, pe care Ion Țiriac l-a donat statului pentru misiuni umanitare

Cum arată avionul de 2 milioane de dolari, pe care Ion Țiriac l-a donat statului pentru misiuni umanitare

Omul de afaceri Ion Țiriac a donat statului o aeronavă, în valoare de 1,5 – 2 milioane de dolari, pentru misiuni umanitare. Ce l-a determinat să recurgă la acest gest?. „Dacă dumitale erai în locul meu nu procedai la fel?”, răspunde omul de afaceri, care a luat decizia de a dona avionul la scurt timp după tragedia din Apuseni. 
Avionul este dotat corespunzător pentru transportul bolvanilor. Mai mult, acesta a fost folosit și în trecut la astfel de misiuni. Cu ajutorul acestuia s-au transportat pacienți în Germania, Franța și Austria. Aeronava este dotată cu un sistem propriu de oxigen.
„Am luat un jet de la Tiriac Air. E un avion sanitar, l-am facut acum 3-4 ani sanitar, are toate dotările. Avionul asta a avut doi proprietari: Autoritatea Aeronautică Austriacă și Țiriac Air. Tehnic, n-are absolut nicio problemă. A zburat destul de puțin, fiecare control a ieșit perfect de la A la Z”, a declarat Ion Țiriac pentru Sport.ro.
Avionul este unul tip Cessna CITATION V, din 1992, care poate prinde și până la 750-800 de kilometri pe oră și poate zbura până la o altitudine de 14.000 de metri.
Aeronava făcea parte din flota omului de afaceri care mai deține 6 avioane. Turbogetul va intra în posesia Inspectoratului General de Aviație atunci când vor fi întocmite toate actele necesare.
Contactați de gândul reprezentanții Inspectoratului General de Aviație au precizat că, deocamdată, ei nu au fost înștiințați de faptul că Țiriac le va dona un avion.
Mai jos puteți vedea imagini cu aeronava donată de omul de afaceri Ion Țiriac statului pentru cazuri umanitare.






Vicepremierul Liviu Dragnea a anunțat la finalul comandamentului pentru iarnă organizat luni, 28 ianuarie, că Inspectoratul General de Aviație va intra în posesia a două aeronave: una donată de omul de afaceri Ion Țiriac și una de către o bancă.  „Astăzi (nr. 28 ianuarie)i, cineva a hotărât să facă un gest onorabil și să doneze un mijloc de transport deosebit, un avion turbojet care va fi donat Inspectoratului General de Aviație. Domnul ministru Arafat, împreună cu Inspectoratul General de Aviație, după ce întocmiți documentele, vă rog să faceți public acest lucru, pentru că acest gest va salva în viitor foarte multe vieți”, i-a spus vicepremierul Liviu Dragnea secretarului de stat în Ministerul Sănătății Raed Arafat, în cadrul comandamentului.
Gestul omului de afaceri, dar și a băncii vine ca urmare a tragediei petrecute săptămâna trecută, atunci când o echipă de medici ce se deplasa de la București la Oradea pentru a preleva un ficat a fost implicată într-un accident aviatic grav, în urma căruia două persoane și-au pierdut viața.
Luni, 20 ianuarie, o aeronavă de tip BN2 pilotată de Adrian Iovan s-a prăbușit în Munții Apuseni. La bordul aeronavei se aflau 7 persoane: 2 membrii ai echipajului de zbor – Adrian Iovan și Răzvan Petrescu, 4 cadre medicale – dr. Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, dr. Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” și Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș, județul Bihor și o studentă – Aura Ion.
Aceștia aveau misiunea de a ajunge la Spitalul Județean Oradea pentru a preleva un ficat de la o femeie aflată în moarte cerebrală. Din păcate, echipa de medici nu a mai ajuns. Avionul care îi transporta la destinație s-a prăbușit, iar în urma accidentului două persoane și-au pierdut viața.

Omul de afaceri Ion Țiriac a donat statului o aeronavă, în valoare de 1,5 - 2 milioane de dolari, pentru misiuni umanitare. Ce l-a determinat să recurgă la acest gest?. "Dacă dumitale erai în locul meu nu procedai la fel?", răspunde omul de afaceri, care a luat decizia de a dona avionul la scurt timp după tragedia din Apuseni.  Avionul este dotat corespunzător pentru transportul bolvanilor. Mai mult, acesta a fost folosit și în trecut la astfel de misiuni. Cu ajutorul acestuia s-au transportat pacienți în Germania, Franța și Austria. Aeronava este dotată cu un sistem propriu de oxigen. "Am…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)

About Dan Dobrovolschi

One comment

%d blogeri au apreciat: