Home » National » Cupe Europene: Câte echipe va avea România în Liga Campionilor și Liga Europa

Cupe Europene: Câte echipe va avea România în Liga Campionilor și Liga Europa

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat numărul echipelor care vor participa în competițiile europene în sezonul 2014/2015.
Pentru locul 18, ocupat de România în clasamentul coeficienților, calculat după evoluția echipelor în competițiile europene în ultimii cinci ani, țara noastră primește patru locuri în calificările pentru cele două competiții, la fel ca și în sezonul trecut.
Vezi în imaginile de mai sus clasamentul coeficienților UEFA
În calificările Ligii Campionilor (LC), mai exact turul al doilea, România va putea trimite o singură echipă, câștigătoarea campionatului, principalele rivale în acest moment fiind Steaua, Petrolul și Astra.
Turul al doilea al calificărilor LC este programat în zilele de 15/16, respectiv 22/23 iulie 2014. Următoarele tururi de calificare se vor disputa la 29/30 iulie și 5/6 august (turul al III-lea) și la 19/20, respectiv 26/27 august (play-off-ul).
În calificările pentru Liga Europa vor putea ajunge trei echipe, după cum urmează: locurile 2 și 3 în campionat, plus câștigătoarea Cupei României (în condițiile în care Cupa nu este câștigată de una dintre echipele de pe locurile 1-3). Finalista Cupei se poate califica numai în condițiile în care Cupa ar fi câștigată de campioană, regulă care va fi anulată începând din sezonul 2015/2016.
Locul 4 în campionat se poate califica numai dacă o echipă de pe locul 2 sau 3 câștigă Cupa.
Turul al doilea al calificărilor pentru Liga Europa, în care vor intra locurile 2 și 3, se vor desfășura în zilele de 17 și 24 iulie 2014. Turul al treilea, în care ar putea ajunge câștigătoarea Cupei și locul 2 (dacă tot campioana câștigă și Cupa) are loc pe 31 iulie, respectiv 7 august, returul. Echipa de pe locul patru, dacă va deveni eligibilă, poate intra în turul al doilea.

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat numărul echipelor care vor participa în competițiile europene în sezonul 2014/2015. Pentru locul 18, ocupat de România în clasamentul coeficienților, calculat după evoluția echipelor în competițiile europene în ultimii cinci ani, țara noastră primește patru locuri în calificările pentru cele două competiții, la fel ca și în sezonul trecut. Vezi în imaginile de mai sus clasamentul coeficienților UEFA În calificările Ligii Campionilor (LC), mai exact turul al doilea, România va putea trimite o singură echipă, câștigătoarea campionatului, principalele rivale în acest moment fiind Steaua, Petrolul și Astra. Turul al doilea al calificărilor LC este programat…

Review Overview

User Rating: 4.7 ( 1 votes)

About Dan Dobrovolschi

%d blogeri au apreciat: