Home » Justitie » Guvernul nu a anulat cadourile pentru infractori din Codurile penale

Guvernul nu a anulat cadourile pentru infractori din Codurile penale

Evenimentul zilei relatează că Guvernul nu a anulat cadourile pentru infractori din Codurile penale. „Executivul a rămas surd și orb la cererile procurorilor DNA și DIICOT, dar și la ale judecătorilor Instanței Supreme de a modifica prevederile care pot arunca în aer Justiția românească.”Dacă textele intră în vigoare chiar și o singură zi, dezastrele produse în sistemul de justiție penală vor fi ireparabile, anulânduse practic munca unui întreg sistem judiciar”, a avertizat expertul anticorupție Laura Ștefan, de la Expertforum.”
Jurnaliștii de la Adevărul relatează cum se pregătesc de viscol zonele care n-au ieșit de sub nămeți de la precedenta urgie. „Meteorologii anunță încă două zile de viscol. Buzoienii, aflați și ei pe lista înspăimântătorului cod portocaliu, au deja zăpada cât casa. Oamenii și-au pregătit cămările și forțele pentru a traversa un nou iad alb. Autoritățile au făcut un apel către femeile însărcinate la termen, care au fost rugate să se cazeze în localitățile unde sunt unități spitalicești.”
Ziarul Curentul titrează miercuri: Ministrul Dușa transformă armata în „agent electoral”. „Ministrul Apărării Naționale face tot ce-i stă în putință ca să-i metamorfozeze pe militarii veniți direct de pe câmpurile de război din lumea întreagă, într-o armată de „lopătari”, agenți electorali numai buni să lustruiască ofilita imagine a politrucilor USL- iști.”
Jurnalul Național publică un articol intitulat în mod ironic „Hărțuirea în Poliție e sublimă, dar lipsește cu desăvârșire. Anchetatorii au realizat imposibilul: au intervievat 6.222 de polițiste în 12 zile. Una pe minut!”. „Pe 10 ianuarie 2013, chestorul de poliție Vasile Viorel, adjunct al inspectorului general al Poliției Române, chestorul șef Petre Tobă, a ținut o conferință de presă în care anunța cea mai mare acțiune de control în inspectoratele din subordine pentru a afla câte polițiste au fost hărțuite sexual. Nici atunci și nici acum șefii Poliției Române nu au putut să explice inutilitatea acestui demers și costurile aferente.”
Ziariștii de la Cotidianul au descoperit că gazele de șist nu se regăsesc nici în Legea Petrolului, nici în Legea energiei electrice și a gazelor naturale. Gazele naturale exploatate până în prezent în România fac parte din categoria numită “gaze convenționale”, pe când gazele naturale obținute din șisturi, pe scurt “gazele de șist” (shale gas), fac parte din categoria numită “gaze neconvenționale”. Jurnaliștii susțin că A.N.R.M. nu clarifică definiția gazelor naturale din cauza presiunilor externe.

Evenimentul zilei relatează că Guvernul nu a anulat cadourile pentru infractori din Codurile penale. "Executivul a rămas surd și orb la cererile procurorilor DNA și DIICOT, dar și la ale judecătorilor Instanței Supreme de a modifica prevederile care pot arunca în aer Justiția românească."Dacă textele intră în vigoare chiar și o singură zi, dezastrele produse în sistemul de justiție penală vor fi ireparabile, anulânduse practic munca unui întreg sistem judiciar", a avertizat expertul anticorupție Laura Ștefan, de la Expertforum." Jurnaliștii de la Adevărul relatează cum se pregătesc de viscol zonele care n-au ieșit de sub nămeți de la precedenta urgie.…

Review Overview

User Rating: 4.75 ( 1 votes)

About Dan Dobrovolschi

%d blogeri au apreciat: