Home / Justitie / Reacția Ambasadei SUA față de disputa privind noul Cod penal

Reacția Ambasadei SUA față de disputa privind noul Cod penal

La solicitarea gândul, Ambasada SUA a transmis un punct de vedere privind disputa dintre DNA, Curtea Supremă și DIICOT și premierul Ponta privind modificarea Noului Cod Penal și a Noului Cod de Procedură Penală. ”Ne așteptăm ca excelenta colaborare între instituțiile noastre judiciare să continue”, au transmis oficialii ambasadei.

Președintele Curții Supreme, Livia Doina Stanciu, a solicitat joi oficial Ministerului Justiției și Guvernului să modifice Noul Cod Penal și Noul Cod de Procedură Penală. Judecătorul Stanciu a cerut în special majorarea pedepselor în cazul infracțiunilor contra patrimoniului. DNA și DIICOT au solicitat MJ să emită o ordonanță prin care să modifice Codul Penal și cel de procedură penală, Direcția atrăgând atenția că, de la 1 februarie, interceptările vor deveni inutile.

Premierul Victor Ponta a calificat cererea de modificare în ultimul moment a Codului Penal drept o chestiune ”tipic românească” și i-a cerut ministrului Justiției, Robert Cazanciuc să discute cu CSM.

Direcția Națională Anticorupție arată într-un comunicat că 64 de dosare de mare corupție în care statul a fost prejudiciat cu sute de milioane de euro vor fi închise dacă Noul Cod Penal și Noul Cod de Procedură Penală vor intra în vigoare fără a fi modificate.  DNA atrage atenția că pedepsele pentru infracțiunile de înșelăciunea contra statului au scăzut drastic.

La solicitarea gândul, Ambasada SUA a transmis un punct de vedere privind disputa dintre DNA, Curtea Supremă și DIICOT și premierul Ponta privind modificarea Noului Cod Penal și a Noului Cod de Procedură Penală. ”Ne așteptăm ca excelenta colaborare între instituțiile noastre judiciare să continue”, au transmis oficialii ambasadei. Președintele Curții Supreme, Livia Doina Stanciu, a solicitat joi oficial Ministerului Justiției și Guvernului să modifice Noul Cod Penal și Noul Cod de Procedură Penală. Judecătorul Stanciu a cerut în special majorarea pedepselor în cazul infracțiunilor contra patrimoniului. DNA și DIICOT au solicitat MJ să emită o ordonanță prin care să…

Review Overview

About Dan Dobrovolschi

Dan Dobrovolschi , SEO specialist - Est News , IT section
x

Check Also

Două persoane urmărite internațional prinse la Albița

Polițiștii de frontieră din cadrul ...

Noutăți legislative din domeniul fiscal, explicate pentru contribuabilii vasluieni

Joi, la sediul Administrației Județene ...

Fostul subprefect Sergiu Marian, eliberat condiționat de Judecătoria Vaslui. DNA a contestat din nou măsura

Fostul subprefect Sergiu Marian a ...

%d blogeri au apreciat: