Home » Justitie » Reacția Ambasadei SUA față de disputa privind noul Cod penal

Reacția Ambasadei SUA față de disputa privind noul Cod penal

La solicitarea gândul, Ambasada SUA a transmis un punct de vedere privind disputa dintre DNA, Curtea Supremă și DIICOT și premierul Ponta privind modificarea Noului Cod Penal și a Noului Cod de Procedură Penală. ”Ne așteptăm ca excelenta colaborare între instituțiile noastre judiciare să continue”, au transmis oficialii ambasadei.
Președintele Curții Supreme, Livia Doina Stanciu, a solicitat joi oficial Ministerului Justiției și Guvernului să modifice Noul Cod Penal și Noul Cod de Procedură Penală. Judecătorul Stanciu a cerut în special majorarea pedepselor în cazul infracțiunilor contra patrimoniului. DNA și DIICOT au solicitat MJ să emită o ordonanță prin care să modifice Codul Penal și cel de procedură penală, Direcția atrăgând atenția că, de la 1 februarie, interceptările vor deveni inutile.
Premierul Victor Ponta a calificat cererea de modificare în ultimul moment a Codului Penal drept o chestiune ”tipic românească” și i-a cerut ministrului Justiției, Robert Cazanciuc să discute cu CSM.
Direcția Națională Anticorupție arată într-un comunicat că 64 de dosare de mare corupție în care statul a fost prejudiciat cu sute de milioane de euro vor fi închise dacă Noul Cod Penal și Noul Cod de Procedură Penală vor intra în vigoare fără a fi modificate.  DNA atrage atenția că pedepsele pentru infracțiunile de înșelăciunea contra statului au scăzut drastic.

La solicitarea gândul, Ambasada SUA a transmis un punct de vedere privind disputa dintre DNA, Curtea Supremă și DIICOT și premierul Ponta privind modificarea Noului Cod Penal și a Noului Cod de Procedură Penală. ”Ne așteptăm ca excelenta colaborare între instituțiile noastre judiciare să continue”, au transmis oficialii ambasadei. Președintele Curții Supreme, Livia Doina Stanciu, a solicitat joi oficial Ministerului Justiției și Guvernului să modifice Noul Cod Penal și Noul Cod de Procedură Penală. Judecătorul Stanciu a cerut în special majorarea pedepselor în cazul infracțiunilor contra patrimoniului. DNA și DIICOT au solicitat MJ să emită o ordonanță prin care să…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)

About Dan Dobrovolschi

%d blogeri au apreciat: