Home » Social » Ajutați copiii sărmani! Aruncați jucăriile vechi direct în sacul lui Moș Crăciun!

Ajutați copiii sărmani! Aruncați jucăriile vechi direct în sacul lui Moș Crăciun!

Ziarul Obiectiv deschide o colectă publică de jucării pentru grădinițele uitate de lume ale județului. Bucuria de Crăciun a copiilor sărmani stă chiar și într-o jucărie veche de care copilul tău s-a plictisit.

„Dragă Moș Crăciun,
Eu sunt un copil de la țară. Te rog să mă ierți că m-am încumetat să-ți scriu. Știu că nu sunt așa de însemnat și poate că nu se cade să te tulbur, dar nu e an în care să nu te visez. Îmi apari cu un sac mare în spate, că mă mângâi pe cap, că mă pui să-ți zic o poezie, să-ți povestesc de mine. Și la urmă de tot, bagi mâna în sac și scoți un dar pentru mine. Numai că dimineața, când mă trezesc, darul din vis nu mai este. Și strâng așa, tare, din ochi și din pumni, ca să nu plâng. Mama mi-a spus că, la țară, Moș Crăciun ajunge greu, că-i noroi, că are alte treburi și că mai bine ar fi să nu-mi stea capul la asta. Doamna mea educatoare a zis altceva: să învățăm bine, să ne ascultăm părinții, să fim curați, harnici. Și într-o zi, Moșul o să verse la grădinița noastră tot sacul de jucării, de cărți cu povești, de jocuri, creioane colorate și câte și mai câte minunății din alea care îmi apar mie în vis. Moș Crăciun, eu cutez ca măcar de data asta să trec peste cuvântul mamei și să mă gândesc la tine. Te rog, vino și la mine! Am grijă tot timpul să fiu curat, ca să mă mângâi și pe mine pe cap. Știu și eu poezii, chiar dacă pe ulița satului meu e noroi, nu asfalt. Iar dacă va fi să vii vreodată la noi, Moșule, o să-ți povestesc ce voinicel am fost tot anul: cum am cărat apă la vițel, cum am făcut curat în ogradă, cum l-am ajutat pe tata să taie lemne. Uneori, mi-au înghețat rău de tot mânuțele, dar nu m-am dat bătut. Mă gândesc că, odată și odată, darul din vis o să ajungă și pe perna mea. Sau îmi pun în gând dorința ca, atunci când vacanța se va termina, să găsesc și eu la grădiniță jucării si cărți. Moș Crăciun, dacă o să vrei să vii, o să te aștept și eu cu lapte și prăjituri la geam. Nu te osteni să alergi după jucării cu etichetă. Sunt la fel de bucuros să le primesc și pe acelea de care alți copii s-au plictisit. Cu voia lor, încarcă-le în sacul tău și lasă-le la poarta mea. Sau, mai bine, la grădiniță, ca să le pot împărți cu ceilalți copii din sat”.

Acesta e visul ascuns a zeci de copii uitați pe ulițele noroioase ale satelor vasluiene. Gândul unui Crăciun aducător de bucurie sădește și în suflețelul lor speranța pufoasă a unui ursuleț bun de pus la rană, seara, la culcare. Fie el cât de ponosit. Ori a unei păpuși cochete, ale cărei plete aprind imaginația oricărei fetițe. Ori a unei mașinuțe, oricât de mică și de zgâriată, dar întreagă și vrednică de viraje spectaculoase în praful drumului neasfaltat.
Ziarul Obiectiv vă propune tuturor celor ce vă pregãtiți să aruncați jucăriile vechi ale copilului dumneavoastră ca în acest an să alegeți sacul Moșului. Pentru copiii nevoiași de la sate jucăriile vechi nu sunt gunoi, ci o bucățică de copilărie fericită. Haideți să nu le-o aruncăm!
Moșul și-a lăsat sacii la redacțiile din Bârlad (situată în laterala clădirii Romtelecom) și Vaslui (vizavi de BRD). Ne așteaptă pe toți să-i umplem până pe 20 decembrie, ora 16, când spiridușii îi vor urca în sănii și vor zbura către grădinițele satelor îndepărtate. Pentru copiii de acolo, bucuria nu se măsoară în numărul etichetelor și nici al ambalajelor noi și lucioase. Pentru ei, jucăria e minunată oricum.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: