Home » Justitie » Hoții bârlădeni, în top: Școală furată bucată cu bucată

Hoții bârlădeni, în top: Școală furată bucată cu bucată

Clădirea fostei Școli generale nr. 2 din Bârlad este dezmembrată de indivizi cu tupeu, care sustrag în plină zi tot ce poate fi valorificat. La finele săptămânii trecute, patru hoți au fost prinși având asupra lor 70 de kilograme de parchet.
Bârlădenii Ionuț-Alexandru P. (24 de ani), Ionuț-Marian D. (24 de ani) și Răzvan-Alin S. (19 ani), coordonați de Constantin V. (64 de ani, domiciliat în Tutova), au fost prinși, la finele săptămânii trecute, în timp ce burdușeau două mașini cu parchetul sustras din incinta fostei Școli nr. 2. După cum se știe, clădirea a fost abandonată în urmă cu mai mulți ani. Doar câteva încăperi mai sunt folosite, unele fiind în administrarea Bibliotecii municipale, altele fiind închiriate unor asociații non-profit.
Profitând de faptul că locația este neprotejată, indivizii s-au gândit să folosească materialul lemnos pentru încălzire. Nici măcar nu s-au sinchisit să „opereze” sub protecția întunericului, ci s-au dus în plină zi (în jurul orei 14) și, după ce au desfăcut parchetul din mai multe încăperi, l-au încărcat în două autoturisme. Un echipaj de poliție care își făcea rondul prin zonă a sesizat că ușa clădirii este deschisă și i-a prins pe hoți în fapt. Operațiunea era aproape de final, 70 de kilograme de parchet fiind deja încărcate în mașini, iar alți cinci saci erau pregătiți. Indivizii nu s-au intimidat la vederea oamenilor legii, ci le-au spus polițiștilor că intenționează să ducă lemnul la sediul unui ONG. Mai mult, au declarat că nu și-au imaginat că fapta lor ar putea deranja pe cineva pentru că este  evident că lemnul este prea deteriorat pentru a mai putea fi folosit. Cercetările sunt în plină desfășurare, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.
Și alte clădiri abandonate din proprietatea municipalității bârlădene au fost ținta hoților. Un exemplu este fosta locație a secției Dermato-venerologie, din cadrul spitalului bârlădean. Aceasta funcționa într-o clădire improprie, aflată în aceeași curte cu fostul sediu al Stației Locale de Ambulanță. La puțin timp după evacuare, hoții au spart ușile clădirii și au furat tot ce putea fi valorificat, în speță, material lemnos și sobe din teracotă.
Autorii au rămas necunoscuți.

About Mihai Vasile