Home » Social » Criza nu ne iartă! Val de concedieri la Rulmenți Bârlad

Criza nu ne iartă! Val de concedieri la Rulmenți Bârlad

De la 1 martie 2014, 380 de salariați ai fabricii bârlădene vor rămâne fără locuri de muncă. Disponibilizările colective au fost decise în cadrul ședinței din 25 noiembrie a Consiliului de Administrație.
Așa cum anticipam, criza economică mondială și-a pus puternic amprenta asupra activității SC Rulmenți SA Bârlad, care în scurt timp va fi lovită de un nou val de disponibilizări colective. După ce, în primăvara acestui an, au fost concediați 250 de salariați, iată că administrația fabricii a decis ca alți 380 de angajați să fie dați afară.
Oricât au încercat cei din Consiliul de Administrație să evite acest lucru, în cele din urmă s-a dovedit că disponibilizările sunt singura soluție de ține firma pe linia de plutire. De altfel, de circa o jumătate de an, un sfert dintre cei 2.000 de angajați sunt trimiși acasă cu plata a doar 75% din salariu, adică în șomaj tehnic. Culmea, în același timp, alte sectoare de activitate funcționează la capacitate maximă.
Din păcate, per ansamblu, activitatea fabricii bârlădene s-a redus în ultimele luni, în primul rând din cauza numărului din ce în ce mai scăzut de comenzi. Încă din luna august, la Rulmenți Bârlad s-a acumulat un stoc de marfă în valoare de circa 25 de milioane de dolari!
“În consecință, la ședința Consiliului de Administrație al fabricii din 25 noiembrie, s-a decis declanșarea unui nou val de disponibilizări, care, cel mai probabil, va deveni operabil cu data de 1 martie 2014. Acesta va reprezenta 20% din totalul personalului, altfel spus, urmând a fi disponibilizați 380 de salariați. Este o situație extrem de delicată, cu care ne-am fi dorit să nu ne mai întâlnim deloc. Nu a fost să fie. Oricum, vom căuta să diminuăm numărul disponibilizaților. Sunt muncitori care mai au foarte puțin până la pensie și au început să facă demersurile necesare”, ne-a declarat Vasile Roșca, președintele Sindicatului Liber “Rulmentul”.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: