Home » Politic » Imperativele Guvernului USL: Baroni locali și clientelă politică

Imperativele Guvernului USL: Baroni locali și clientelă politică

Senatorul Dan Marian, președintele Organizației Județene a PDL Vaslui, arată că bugetul de stat pe 2014 promovat de actuala Putere este unul “al sărăciei, al evaziunii și al dezmățului electoral”.
“Bugetul pentru anul 2014, produs de Guvernul Ponta, arată care sunt adevăratele priorități ale PSD și PNL: alimentarea baronilor locali și clientelei politice cu banii luați din buzunarul tuturor românilor prin taxe și impozite. Cu alte cuvinte, finanțarea campaniei electorale de anul viitor a PSD și PNL direct din banii românilor”, a declarat senatorul Dan Marian, președintele Organizației Județene a PDL Vaslui, în cadrul unei conferințe de presă.
Marian a explicat apoi că USL va “năși” exact 31 de taxe, unele nou introduse, altele majorate față de valorile actuale: «Acesta este adevăratul rezultat al celor doi de guvernare USL. O creștere a șomajului alarmantă – 60.000 de șomeri în plus în octombrie față de septembrie, 74 de firme care intră în insolvență în fiecare zi, bugete ale sănătății și educației sărăcite, în condițiile în care impozitele asupra populației cresc, acestea sunt alte «realizări» ale aceleiași guvernări. Este limpede că PSD și PNL au uitat complet promisiunile cu care au câștigat alegerile din decembrie 2012. De fapt, bugetul pentru 2014 arată din nou că USL a venit la putere prin abuz și minciună. Pentru Victor Ponta și Crin Antonescu din opoziție, sănătatea și educația erau priorități. Acum, sănătatea a primit două miliarde de lei mai puțin decât în 2013, iar educația, cu doar 100 de milioane de lei în plus».
Senatorul și-a încheiat discursul cu grave acuzații: «USL a venit, pentru 2014, cu un buget al sărăciei, al evaziunii și al dezmățului electoral. Va fi un buget al sărăciei tuturor românilor pentru că taxele și impozitele noi se duc direct în toate prețurile bunurilor de consum, iar firmele vor suporta noi bururi, ceea ce are impact pe locurile de muncă. Va fi și un buget al evaziunii fiscale pentru că țintele de încasări auto-impuse de Guvernul Ponta sunt mai mici chiar decât în 2013, când evaziunea fiscală a crescut. Va fi un buget al dezmățului electoral pentru că ministerul lui Liviu Dragnea are un buget de două ori mai mare decât în 2013, cât să îi poată «unge» în an electoral pe primarii Puterii».

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: