Home » Politic » USL nu prea mai e: Fractură de alianță

USL nu prea mai e: Fractură de alianță

Deși liderii celor două partide nu vor să o recunoască public, uniunea dintre PSD și PNL scârțâie din toate încheieturile la Vaslui, iar din punctul de vedere al lui Dumitru Buzatu, președintele pesediștilor locali, cel care i s-a opus din capul locului, este ca și terminată.
Înainte de revelion, biroul lui Dumitru Buzatu de la Consiliul Județean (CJ) a găzduit un eveniment mai puțin obișnuit: o ceartă în toată regula între liderul pesediștilor vasluieni, președinte al CJ, și Florin Ciurariu, șeful Filialei Teritoriale a PNL. Imediat, Buzatu a pregătit un plan de eliminare a liberalilor din toate posturile de conducere în care au fost numiți.
Surse din cadrul PSD ne-au dezvăluit că atacul va începe chiar cu Corneliu Bichineț,  vicepreședinte al CJ Vaslui. Acesta refuză să creadă în mătrășirea sa și s-a mărginit să declare: “Oamenii se mai și ceartă. Este o falsă problemă. Alianța nu se va rupe».
Epurarea va continua cu învățământul, dar operațiunea nu va fi condusă de Inspectoratul Școlar Județean, așa cum ar fi fost de presupus, ci de apropiata lui Buzatu, influenta Ramona Mocanu, directoarea Muzeului Județean. Aceasta are mână liberă să taie și să spânzure printre directorii de școli și licee. Ulterior, riscă să-și piardă locurile de muncă Daniel  Olteanu, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, și mai ales Simona Polak, șefa Casei Județene de Asigurări de Sănătate. În prezent, în opt județe alianța dintre PSD și PNL este ruptă în mod oficial: Ilfov, Botoșani, Dâmbovița, Vâlcea, Alba, Caraș Severin, Brașov și Neamț. În alte județe, precum Cluj, Bistrița și Brăila, parlamentarii PNL se pregătesc să treacă la PSD.
Reamintim cititorilor că, în cadrul ședinței Comitetului Național Executiv al PSD de la începutul lui 2011, care a aprobat acordul politic și  protocolul USL, Dumitru Buzatu și Adrian Severin au fost cei care au votat împotrivă.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: