Home » National » ACCIDENT în Ungaria: Un autocar înmatriculat în România a căzut într-un canal adânc de 10 metri. Dintre cei 22 de răniți, trei au cetățenie română
geam spart

ACCIDENT în Ungaria: Un autocar înmatriculat în România a căzut într-un canal adânc de 10 metri. Dintre cei 22 de răniți, trei au cetățenie română

Cel puțin 22 de persoane au fost rănite la bordul unui autocar înmatriculat în România, care a ieșit de pe  autostrada M6 în apropiere de Mohacs, în sudul Ungariei, vineri seara, a anunțat un purtător de cuvânt al autorității pentru gestionarea dezastrelor, citat de MTI.

UPDATE 01:10 – Dintre persoanele implicate în accident, doar trei au cetățenie română

Ministerul Afacerilor Interne precizează, într-un comunicat, că în urma verificărilor efectuate asupra cetățeniei persoanelor implicate în accident, a rezultat că, dintre cei 22 de răniți, doar trei au cetățenie română. Dintre cele trei persoane de cetățenie română, două sunt adulte și una este minoră, se precizează în comunicatul MAI. Un purtător de cuvânt al autorității pentru gestionarea dezastrelor, Anett Kasza, a declarat că la bordul vehiculului se aflau atât adulți, cât și copii. Trei persoane au fost rănite grav, iar 19 au răni ușoare. Toți răniții au fost spitalizați. Pal Gyorfi, purtătorul de cuvânt a serviciului național de ambulanță, a declarat că la bordul vehiculului erau 19 adulți și trei copii, inclusiv un bebeluș în vârstă de trei luni. Acesta a fost transferat la spital pentru monitorizare. Gyorfi a afirmat că doar patru-cinci persoane au suferit răni mai grave.  Autoritățile au închis tronsonul de autostradă pe care a avut loc accidentul pentru operațiunile de salvare.  Autocarul a lovit parapetul și a căzut într-un canal adânc de zece metri de pe marginea drumului, răsturnându-se pe o parte.

Potrivit unui comunicat al MAI, transmis vineri seară agenției MEDIAFAX, Departamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne a fost sesizat de către atașatul de afaceri interne despre faptul că în jurul orei 20.15, pe autostrada M6, în județul Baranya, Ungaria, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un autocar românesc. „Printr-o decizie comună a Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Sănătății, s-a dispus trimiterea de urgență în Ungaria a unei echipe medicale formate din doi medici și un asistent, condusă de către medicul șef SMURD pe Regiunea Vest. În funcție de evaluarea completă a situației medicale a celor 22 de persoane se va lua hotărârea aducerii acestora în țară sau continuarea tratamentului de specialitate în Ungaria. Totodată, Poliția Arad a trimis o echipă pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și al autorităților maghiare care efectuează cercetarea la fața locului. Prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și al atașatului de afaceri interne român în Ungaria se va menține legătura cu autoritățile maghiare pentru a fi permanent la curent cu situația cetățenilor români. După obținerea informațiilor exacte privind identitatea persoanelor rănite, autoritățile române  vor contacta familiile persoanelor implicate  pentru a fi informate despre starea fiecăruia dintre accidentați. Datele prezentate pot suferi modificări în funcție de evoluția situației”, se arată în comunicatul citat.

Pe 23 iunie 2013, un autocar cu turiști români s-a răsturnat într-o prăpastie în Muntenegru. În urma accidentului și-au pierdut viața 18 persoane, iar alte 29 au fost rănite. Răniții au fost aduși în România în 25 iunie, cu două aeronave militare, și internați la spitalele Universitar, Floreasca, Elias și Bagdasar-Arseni. Anchetatorii muntenegreni au stabilit că autocarul se deplasa cu o viteză de 80 de kilometri pe oră, de două ori mai mare decât limita admisă pentru acest sector de drum, potrivit datelor înregistrate de tahograf, citate de presa locală.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: