Home » Politic » Ana Birchall și o problemă fără sfârșit

Ana Birchall și o problemă fără sfârșit

După ce, în urmă cu un an, depunea un proiect de lege în acest sens, miercuri, deputata Ana Birchall l-a interpelat pe ministrul Dragnea privind situația satelor Florești și Dealul Secării. Acestea aparțin de facto comunei Alexandru Vlahuță și de drept Poieneștiului, locuitorii întâmpinând numeroase probleme din cauza neobișnuitei încurcături administrative.
La un an de când a depus un proiect de lege care ar fi rezolvat situația satelor Florești și Dealu Secării, Ana Birchall, deputat ce reprezintă Colegiul Zorleni, a revenit, miercuri, cu o interpelare către Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice: “Supun atenției dumneavoastră problema cu care se confruntă locuitorii satelor Florești și Dealul Secării, din județul Vaslui, situate în colegiul pe care îl reprezint în Camera Deputaților. În ultimii ani, satele Florești și Dealul Secării au rămas de facto la comuna Alexandu Vlahuță și de iure (de drept) la comuna Poienești, această situație constituind o gravă problemă administrativă și fiind sursă permanentă de tensiune printre locuitorii celor două sate. Toate facilitățile oferite cetățenilor celor două sate vin din partea comunei Alexandru Vlahuță prin efort propriu, iar taxele și impozitele sunt încasate de Primăria comunei Poienești. Cetățenii și autoritățile locale s-au adresat tuturor instituțiilor abilitate în ultimii 23 de ani, însă fără a avea vreun rezultat. Singura modalitate de a soluționa situația satelor Florești și Dealu Secării, conform voinței exprimate de vasluienii din cele două sate, pentru a detensiona și anihila conflictele existente și prevenind escaladarea acestora, o reprezintă adoptarea proiectului de lege pe care l-am inițiat».
«Aceasta este una dintre promisiunile pe care le-am făcut în campania electorală vasluienilor din comuna Alexandru Vlahuță și mă voi lupta ca acest proiect să fie adoptat de Parlamentul României», scria pe pagina sa de internet Ana Birchall în urmă cu un an.

“Instituțiile abilitate nu au actualizat harta cadastrală a comunei Poienești”

Luptele deputatului au fost zadarnice, de vreme ce la un an de zile nimic nu s-a schimbat. Totuși, Ana Birchall nu se dă bătută.
În interpelarea transmisă ministrului, deputatul îi scrie câte ceva din istoria celor două localități, dar mai ales îi face istoricul problemei pe care o dorește rezolvată, insistând pe necazurile întâmpinate de oameni din cauza neobișnuitei încurcături.
“Pe baza noii hărți cadastrale, sunt întocmite și eliberate titluri de proprietate, documentații cadastrale, dar instituțiile abilitate nu au actualizat harta cadastrală a comunei Poienești, astfel încât suprafața celor două sate apare scriptic și la comuna Alexandru Vlahuță, și la comuna Poienești”, arată Ana Birchall în interpelarea sa, amintind și de referendumul din 2005, când 95% dintre locuitorii celor două sate s-au pronunțat pentru alipirea la comuna Alexandru Vlahuță.
“Vă rog, domnule vice-prim-ministru, să analizați soluționarea problemei cu care se confruntă locuitorii celor două sate și, totodată, posibilitatea ca satele Florești și Dealul Secării să aparțină de comuna Alexandru Vlahuță”, își încheie interpelarea deputatul vasluian.

După ce, în urmă cu un an, depunea un proiect de lege în acest sens, miercuri, deputata Ana Birchall l-a interpelat pe ministrul Dragnea privind situația satelor Florești și Dealul Secării. Acestea aparțin de facto comunei Alexandru Vlahuță și de drept Poieneștiului, locuitorii întâmpinând numeroase probleme din cauza neobișnuitei încurcături administrative. La un an de când a depus un proiect de lege care ar fi rezolvat situația satelor Florești și Dealu Secării, Ana Birchall, deputat ce reprezintă Colegiul Zorleni, a revenit, miercuri, cu o interpelare către Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice: “Supun atenției dumneavoastră problema cu care…

Review Overview

User Rating: 4.18 ( 11 votes)

About Mihai Vasile

3 comments

  1. 123456789000

  2. O actiune laudabila.

%d blogeri au apreciat: