Home » World » STUDIU: Persoanele care obișnuiesc să scrie comentarii online pot fi narcisiste, psihopate și sadice

STUDIU: Persoanele care obișnuiesc să scrie comentarii online pot fi narcisiste, psihopate și sadice

Persoanele care obișnuiesc să lase comentarii la diverse materiale și articole publicate pe internet pot afișa trăsături narcisiste, psihopate și sadice, care se accentuează cu cât petrec mai mult timp online, se arată într-un studiu realizat de o echipă de cercetători canadieni.

Echipa de cercetători de la Universitatea din Manitoba a descoperit că cea mai comună trăsătură a persoanelor care scriu comentarii la diverse articole publicate online este comportamentul sadic. Pentru a identifica comentatorii online, cercetătorii au dezvoltat niște teste simple. „Respondenții au completat chestionare de personalitate și un sondaj pe internet, comentând stiluri”, a spus echipa de la Universitatea din Manitoba. Cercetarea a fost condusă de Erin Buckels și de doi colegi de-ai săi. Aceștia au definit comentarea online ca „practica de a te comporta într-un mod înșelător, distructiv sau perturbator, într-un cadru social pe internet, fără niciun scop folositor aparent”. În urma testelor, comentarea online a fost asociată cu sadismul, psihopatia și machiavelismul. Dintre toate acestea, sadismul a fost identificat ca cea mai puternică legătură cu acțiunea de a comenta online. „Exercitarea altor activități online, cum ar fi discuțiile pe chat și dezbaterile, nu a fost asociată cu sadismul”, mai spun cercetătorii canadieni. Pentru realizarea acestui studiu au fost dezvoltate două teste. Într-un test, li s-a cerut participanților să spună „ce le place să facă cel mai mult” când stau pe site-urile de comentarii online, având la dispoziție cinci opțiuni: „să dezbați subiecte care sunt importante pentru tine”, „să discuți cu alții”, „să-ți faci prieteni noi”, „să comentezi ce spun alții” și „altceva”. Potrivit rezultatelor testului, 5,6% dintre respondenți se bucură „să comenteze”. „Atât comentatorii online, cât și sadicii simt o bucurie sadică la necazul altora”, a spus echipa de cercetători. „Sadicii vor doar să se distreze… și internetul este terenul lor de joacă”, au mai spus oamenii de știință.

Sursa: mediafax.ro

Persoanele care obișnuiesc să lase comentarii la diverse materiale și articole publicate pe internet pot afișa trăsături narcisiste, psihopate și sadice, care se accentuează cu cât petrec mai mult timp online, se arată într-un studiu realizat de o echipă de cercetători canadieni. Echipa de cercetători de la Universitatea din Manitoba a descoperit că cea mai comună trăsătură a persoanelor care scriu comentarii la diverse articole publicate online este comportamentul sadic. Pentru a identifica comentatorii online, cercetătorii au dezvoltat niște teste simple. "Respondenții au completat chestionare de personalitate și un sondaj pe internet, comentând stiluri", a spus echipa de la Universitatea…

Review Overview

User Rating: 3.5 ( 1 votes)

About Mihai Vasile