Home » Justitie » Primarul de Pungesti, cercetat penal pentru modul in care si-a atribuit terenul concesionat catre Chevron

Primarul de Pungesti, cercetat penal pentru modul in care si-a atribuit terenul concesionat catre Chevron

Primarul comunei vasluiene Pungesti, Mircea Vlasa, este cercetat penal de politisti pentru abuz in serviciu si fals in inscrisuri sub semnatura privata, pentru modul in care si-a atribuit titlul de proprietate pe terenul pe care l-a concesionat apoi catre Chevron pentru explorarea gazelor de sist, potrivit Agerpres.

Suprafata de aproape doua hectare pe care compania Chevron deruleaza, in prezent, activitati de amenajare a platformei pe care urmeaza sa fie amplasata prima sonda de explorare a gazelor de sist din judetul Vaslui face obiectul unei anchete a Politiei, in urma careia se va stabili legalitatea dobandirii acelui teren. In fapt, vizat de cercetarile politistilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF) Vaslui este primarul comunei Pungesti, a carui sotie este proprietarul direct al celor 1,92 hectare de teren, suprafata atribuita de Mircea Vlasa in anul 2005, in calitate de primar. „Un localnic din comuna Pungesti a depus o plangere la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi, prin care solicita efectuarea de cercetari cu privire la legalitatea efectuarii transferului de proprietate pentru o suprafata de teren din Pungesti, apartinand familiei primarului Mircea Vlasa. In consecinta, in cauza a fost intocmit un dosar penal in care politistii SIF desfasoara cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu si fals in inscrisuri sub semnatura privata”, a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Vaslui, Mihaela Straub.

Primarul de Pungesti, Mircea Vlasa, nu a putut fi contactat pentru a prezenta un punct de vedere cu privire la ancheta desfasurata de politistii vasluieni si a modului cum a obtinut respectiva suprafata de teren.

In luna noiembrie a anului trecut, peste o mie de persoane au depus la Prefectura Vaslui documentele prevazute de lege pentru organizarea unui referendum privind demiterea primarului in functie, Mircea Vlasa, pe motiv ca acesta a concesionat firmei Chevron terenul unde ar urma sa inceapa explorarea gazelor de sist. In solicitarea depusa la Prefectura Vaslui se arata, printre altele, ca actualul edil nu mai reprezinta interesele localnicilor, in conditiile in care nu i-ar fi consultat cu privire la explorarea gazelor de sist in comuna. Mai mult decat atat, semnatarii cererii subliniau ca primarul Mircea Vlasa a concesionat catre firma Chevron suprafata de 1,92 hectare de teren, pe care compania petroliera urmeaza sa-si amplaseze prima sonda de explorare a gazelor de sist din judetul Vaslui.

Saptamana trecuta, Prefectura Vaslui a respins cererea localnicilor din Pungesti privind organizarea unui referendum pentru demiterea primarului Mircea Vlasa.

Sursa: hotnews.ro

Primarul comunei vasluiene Pungesti, Mircea Vlasa, este cercetat penal de politisti pentru abuz in serviciu si fals in inscrisuri sub semnatura privata, pentru modul in care si-a atribuit titlul de proprietate pe terenul pe care l-a concesionat apoi catre Chevron pentru explorarea gazelor de sist, potrivit Agerpres. Suprafata de aproape doua hectare pe care compania Chevron deruleaza, in prezent, activitati de amenajare a platformei pe care urmeaza sa fie amplasata prima sonda de explorare a gazelor de sist din judetul Vaslui face obiectul unei anchete a Politiei, in urma careia se va stabili legalitatea dobandirii acelui teren. In fapt, vizat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: