Home » Politic » USL, pe năsălie? Ruptură la Vaslui

USL, pe năsălie? Ruptură la Vaslui

Semnele scindării Uniunii Social-Liberale sunt foarte clare și la nivelul organizațiilor județene ale PSD și PNL. Dacă Florin Ciurariu, șeful liberalilor, cere “respect reciproc” și “îndeplinirea condiților”, Dumitru Buzatu, liderul pesediștilor, susține că partidul său poate găsi și alte formule de guvernare.
Criza prelungită din interiorul USL este văzută diferențiat în județul Vaslui, prin reprezentanții la vârf ai PSD și PNL. Florin Ciurariu, liderul Filialei Teritoriale a PNL Vaslui, pretinde “respect reciproc”, în timp ce Dumitru Buzatu, președintele Organizației Județene a PSD Vaslui, crede că se pot găsi formule de guvernare și în afara USL.
«Nu există decât o singură rezolvare din punctul de vedere al PNL: să fie îndeplinite condițiile cerute la Biroul Politic Național», a declarat Ciurariu cu referire la numirea lui Klaus Iohannis, primarul Sibiului, ca ministru de interne și vicepremier.
De cealaltă parte, conștient fiind că PSD este capabil să asigure o majoritate, chiar dacă fragilă, în ambele camere, ca și în Consiliul Județean pe care îl conduce, Dumitru Buzatu spune că se poate și altfel: «S-ar putea rezolva prin negocieri intense, foarte serioase, fără condiționări prealabile. O ieșire oricum va fi. Singura problemă reală este dacă va funcționa USL sau vom găsi o altă formulă de guvernare. Nu există niciun fel de necesitate obiectivă ca USL să continue să guverneze».

Cristian Pătrașcu

Semnele scindării Uniunii Social-Liberale sunt foarte clare și la nivelul organizațiilor județene ale PSD și PNL. Dacă Florin Ciurariu, șeful liberalilor, cere “respect reciproc” și “îndeplinirea condiților”, Dumitru Buzatu, liderul pesediștilor, susține că partidul său poate găsi și alte formule de guvernare. Criza prelungită din interiorul USL este văzută diferențiat în județul Vaslui, prin reprezentanții la vârf ai PSD și PNL. Florin Ciurariu, liderul Filialei Teritoriale a PNL Vaslui, pretinde “respect reciproc”, în timp ce Dumitru Buzatu, președintele Organizației Județene a PSD Vaslui, crede că se pot găsi formule de guvernare și în afara USL. «Nu există decât o singură…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: