Home » Invatamant » Azi premianți, mâine pianiști de top

Azi premianți, mâine pianiști de top

Mai mulți elevi ai Școlii Gimnaziale de Arte „N.N. Tonitza” Bârlad au demonstrat că sunt printre cei mai buni din țară.
De câțiva ani, elevii care învață la Școala de Arte „N.N. Tonitza” Bârlad au devenit de temut în concursurile naționale și internaționale de interpretare. Dovadă stau zecile de premii obținute. Cea mai recentă astfel de ispravă datează de acum câteva zile, când mai mulți elevi au încântat audiența și juriul cu măiestria în cadrul celei de-a III-a ediții a Festivalului „Prietenii Muzicii/ProPiano – România”, desfășurat între 14-16 februarie, la Iași.
Îndrumați de profesorii Gabriela Cozma, Mariana Dumitru, Mihail Manciu, Emilia Mocanu și Ancuța Oancă, toți cei 12 elevi bârlădeni au obținut premii importante. Astfel, Andreea Popa (clasa a IV-a), Ionuț Cozmîncă, George Gheorghiu, Teodora Simionescu și Denisa Toma (clasa a III-a) au fost răsplătiți cu Premiul de Excelență. O performanță notabilă au reușit și Marius Chirciu (clasa I), Alexandra Drestaru (clasa a III-a), Vlad Gheorghiu (clasa a VII-a), Mihaela Melinte (clasa a III-a), Octavian Mihăilă (clasa I) și Oana Simionescu (clasa a IV-a), care s-au întors cu câte un premiu de merit. Nu în ultimul rând, Raluca Toma (clasa a III-a) a obținut un premiu de onoare.
„Elevii noștri au dat dovadă de o pregătire serioasă și de multă ambiție. Trebuie menționat și faptul că, la secțiunea Particular, au participat și cinci elevi de la școlile de cultură generală, care au obținut premii de excelență”, ne-a declarat profesorul Mihail Manciu.
Participarea la Festivalul „Prietenii Muzicii/ProPiano – România” a fost un bun prilej ca elevii școlii să-și verifice nivelul de pregătire înainte de înscrierea, peste doar două săptămâni, la Concursul Național de Pian de la Buzău și, peste o lună, la Concursul Internațional de la Craiova.
„Urmează o perioadă grea, de pregătire atentă pentru copiii noștri. Pe lângă cele două concursuri, vom merge și la Tulcea, care găzduiește un alt concurs de referință, dar și la București, unde Palatul Național al Copiilor organizează «Marele Premiu»”, a completat profesorul Manciu.

Adriana Șușnea

Mai mulți elevi ai Școlii Gimnaziale de Arte „N.N. Tonitza” Bârlad au demonstrat că sunt printre cei mai buni din țară. De câțiva ani, elevii care învață la Școala de Arte „N.N. Tonitza” Bârlad au devenit de temut în concursurile naționale și internaționale de interpretare. Dovadă stau zecile de premii obținute. Cea mai recentă astfel de ispravă datează de acum câteva zile, când mai mulți elevi au încântat audiența și juriul cu măiestria în cadrul celei de-a III-a ediții a Festivalului „Prietenii Muzicii/ProPiano - România”, desfășurat între 14-16 februarie, la Iași. Îndrumați de profesorii Gabriela Cozma, Mariana Dumitru, Mihail Manciu, Emilia…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: