Home » Justitie » Basarabean traficant de extasy și cannabis: Droguri în chiloți

Basarabean traficant de extasy și cannabis: Droguri în chiloți

Un tânăr de 24 de ani, din Republica Moldova, a fost arestat preventiv 29 de zile, după ce a încercat să introducă în România droguri de mare risc. Polițiștii de frontieră au descoperit asupra sa pastile de extasy în formă de ursuleți, despre care individul a susținut că sunt comprimate pentru durerile de cap. În lenjeria intimă, bărbatul avea o pungă de cannabis.
Șoferul unui microbuz din Republica Moldova, care efectua o cursă spre Italia, a fost arestat, la sfârșitul săptămânii trecute, după ce a fost prins la Punctul de Trecere a Frontierei Albița având asupra sa droguri de mare risc.
Marian Moraru (24 de ani), cu dublă cetățenie moldovenească-română, s-a prezentat la controlul de frontieră pe sensul de intrare în țară, iar comportamentul său agitat a stârnit bănuielile polițiștilor. S-a decis efectuarea unei percheziții corporale, precum și a unui control amănunțit asupra mijlocului de transport. Într-unul dintre buzunarele hainei, într-o pungă, polițiștii au descoperit trei comprimate în formă de ursuleț. Întrebat despre utilitatea și proveniența acestora, basarabeanul a motivat că sunt pastile pentru dureri de cap. Continuând percheziția, oamenii legii au găsit în chiloții tânărului o pungă în care se afla cannabis. Imediat, a fost anunțat Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui.
În urma cercetărilor desfășurate, basarabeanul a fost pus sub acuzația de trafic de droguri de risc și mare risc, respectiv introducerea în țară a drogurilor de risc/mare risc. S-a stabilit că pastilele în formă de ursuleț erau de fapt comprimate de ecstasy, stupefiant din categoria drogurilor de mare risc pentru că provoacă dependența după administrarea unei singure doze. De asemenea, în punga găsită în lenjeria intimă a basarabeanului se aflau 14 grame de cannabis.
«Suspectul a declarat că a preluat respectivele substanțe de la o persoană din Republica Moldova, rămasă neidentificată, și urma să le predea unei alte persoane, care îl aștepta la destinație, în Italia. Cercetările continuă în vederea identificării tuturor celor implicați», a declarat procurorul Mihaela Iosipescu, șeful Biroului Teritorial Vaslui al Direcției de Investigare a Criminalității Organizate și Terorism (DIICOT).
În fața anchetatorilor, șoferul a susținut că nu știa că respectivele pastile ar fi droguri de mare risc. Întreg comportamentul său, mai ales încercarea de a ascunde substanțele, nu a făcut decât să-l contrazică. Procurorii DIICOT au dispus reținerea basarabeanului pentru 24 de ore, iar vineri seară l-au prezentat în fața magistraților Tribunalului Vaslui, care au emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Simona Voicu

Un tânăr de 24 de ani, din Republica Moldova, a fost arestat preventiv 29 de zile, după ce a încercat să introducă în România droguri de mare risc. Polițiștii de frontieră au descoperit asupra sa pastile de extasy în formă de ursuleți, despre care individul a susținut că sunt comprimate pentru durerile de cap. În lenjeria intimă, bărbatul avea o pungă de cannabis. Șoferul unui microbuz din Republica Moldova, care efectua o cursă spre Italia, a fost arestat, la sfârșitul săptămânii trecute, după ce a fost prins la Punctul de Trecere a Frontierei Albița având asupra sa droguri de mare risc.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: