Home » Justitie » Controverse în dosarul beizadelei din Huși

Controverse în dosarul beizadelei din Huși

Pentru că judecătorii Curții de Apel Iași nu au ajuns la un consens în dosarul în care Dan Bratosin Nastasă, fiul avocatei Aurica Nastasă, este acuzat de trafic de droguri, vineri, s-a decis constituirea unui complet de divergență, urmând ca un al treilea judecător să încline balanța. Bratosin a fost condamnat la patru ani și jumătate pentru trafic de droguri.
Lovitură de teatru în dosarul în care Dan Bratosin Nastasă, fiul fostei judecătoare Aurica Nastasă, actualmente avocat, este judecat pentru trafic de droguri de risc și mare risc. Condamnat la patru ani și jumătate de închisoare de Tribunalul Vaslui, Bratosin a atacat sentința în speranța unei pedepse mai blânde. Aflat pe rolul Curții de Apel Iași, săptămâna trecută, magistrații au ieșit în pronunțare. Întrucât cei doi judecători au avut puncte de vedere diferite, vineri, s-a decis constituirea unui complet de divergență, urmând ca un al treilea judecător să încline balanța în luarea unei decizii. Dosarul a fost repus pe rol, urmând ca pe 11 martie să fie reluate dezbaterile.
Pedeapsa lui Bratosin a fost cea mai aspră primită din grupul de inculpați judecați în acest dosar. Fiul unui fost magistrat, în prezent avocat în cadrul Baroului Vaslui, Dan Bratosin Nastasă a fost arestat în aprilie anul trecut, alături de alți cinci tineri. Beizadeaua a fost acuzată că se aproviziona cu droguri de la dealeri din București, apoi, prin intermediul celorlalți membri ai grupului, le comercializa atât în municipiul Iași, unde erau studenți majoritatea inculpaților, cât și în Huși, orașul lor natal.
La finalizarea cercetărilor, procurorii au dispus trimiterea în judecată a nu mai puțin de zece inculpați. A fost cea mai mare rețea de traficanți de droguri destructurată anul trecut de Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui și Poliția Huși. Bratosin și mezinul rețelei, Dragoș Tofan, elev la Colegiul „Cuza-Vodă”, au fost singurii care au negat acuzațiile procurorilor DIICOT. În fața judecătorilor, fiul avocatei a declarat că fuma „iarbă” pentru a scăpa de atacurile de panică de care suferea. În cazul pastilelor de ecstasy ridicate de la domiciliul său cu ocazia perchezițiilor, a susținut că le cumpărase pentru a fi consumate alături de prieteni, cu ocazia petrecerii pe care urma să o organizeze de ziua sa. Ceilalți opt inculpați au ales procedura simplificată, fiind judecați în baza acordului de recunoaștere, ceea ce le-a adus pedepse mult mai blânde.
După pronunțarea sentințelor, dintre cei șase tineri arestați preventiv, doar trei au mai rămas după gratii: Bratosin și dealerii din București – Adrian Preda și Ionuț Corozel, aceștia din urmă scăpând cu cu câte doi ani și jumătate de închisoare. Tofan, chiar dacă nu și-a recunoscut faptele, a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, cu suspendare, însă este obligat la un termen de supraveghere record, de opt ani. Dragoș Tofan a fost eliberat din arest pe 20 noiembrie anul trecut.

Simona Voicu

Pentru că judecătorii Curții de Apel Iași nu au ajuns la un consens în dosarul în care Dan Bratosin Nastasă, fiul avocatei Aurica Nastasă, este acuzat de trafic de droguri, vineri, s-a decis constituirea unui complet de divergență, urmând ca un al treilea judecător să încline balanța. Bratosin a fost condamnat la patru ani și jumătate pentru trafic de droguri. Lovitură de teatru în dosarul în care Dan Bratosin Nastasă, fiul fostei judecătoare Aurica Nastasă, actualmente avocat, este judecat pentru trafic de droguri de risc și mare risc. Condamnat la patru ani și jumătate de închisoare de Tribunalul Vaslui, Bratosin a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: