Home » Invatamant » Eveniment de excepție la Școala «Alexandra Nechita»: “Copiii pământului. Pământul copiilor”

Eveniment de excepție la Școala «Alexandra Nechita»: “Copiii pământului. Pământul copiilor”

Elevi din 32 de școli și șase județe au participat, ieri, la un concurs pe teme ecologice organizat de Școala “Alexandra Nechita” Vaslui. Pe lângă proba teoretică, de cultură generală, elevii au avut și o temă practică, în cadrul căreia, alături de părinți, au trebuit să realizeze colaje și picturi tematice.
Școala gimnazială «Alexandra Nechita» Vaslui a fost, ieri, gazda unui eveniment remarcabil, care face parte dintr-un proiect interjudețean intitulat “Toleranța, un pas spre prietenie”, dedicat elevilor din clasele primare și care se desfășoară cu succes de doi ani.
Peste 160 de elevi, din șase județe, însoțiți de părinți și cadre didactice, au participat la activitatea de ieri. Pe lângă vizitarea școlii și prezentarea operelor de artă realizate de celebra Alexandra Nechita («Micuța Picasso»), oaspeții, proveniți de la 32 de școli din Iași, Suceava, Neamț, Constanța și Vaslui, au fost invitați la un program artistic susținut de elevii școlii gazdă. Ulterior, elevii au participat la un concurs pe teme de cultură generală, intitulat “Pământul – mama tuturor”. Cea de-a doua probă a fost un scrabooking tematic – “Copiii pământului. Pământul copiilor”, la care au fost implicați și părinții. Organizați în echipe de câte patru, copii și adulți au realizat colaje, picturi precum și alte creații, care, la final, au fost expuse pe holurile școlii. În urma jurizării, cele mai frumoase au fost premiate.
“Este un proiect în cadrul căruia, lunar, fiecare școală dintre cele incluse în proiect organizează o activitate, tematica nefiind impusă. Noi am ales «Copiii Pământului. Pământul Copiilor» pentru că, de-a lungul timpului, elevii școlii noastre au fost implicați în mai multe proiecte ecologice, care au stârnit foarte mult interes”, ne-a declarat profesoara Simona Țarălungă, directoarea adjunctă a Școlii «Alexandra Nechita».

Cristi Lapa

Elevi din 32 de școli și șase județe au participat, ieri, la un concurs pe teme ecologice organizat de Școala “Alexandra Nechita” Vaslui. Pe lângă proba teoretică, de cultură generală, elevii au avut și o temă practică, în cadrul căreia, alături de părinți, au trebuit să realizeze colaje și picturi tematice. Școala gimnazială «Alexandra Nechita» Vaslui a fost, ieri, gazda unui eveniment remarcabil, care face parte dintr-un proiect interjudețean intitulat “Toleranța, un pas spre prietenie”, dedicat elevilor din clasele primare și care se desfășoară cu succes de doi ani. Peste 160 de elevi, din șase județe, însoțiți de părinți și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: