Home » Justitie » Judecat după un an și jumătate

Judecat după un an și jumătate

Un șofer de 23 de ani, din Băcani, care, în septembrie 2012, a provocat un groaznic accident rutier la ieșirea din Bârlad, va fi, în sfârșit, judecat. Tânărul, care-și folosea mașina pe post de microbuz școlar, este acuzat de ucidere din culpă, după ce, în urma accidentului, o elevă de 16 ani și-a pierdut viața, iar trei adolescenți au fost răniți.
De aproape un an și jumătate au avut nevoie anchetatorii ca să finalizeze cercetările în cazul unui grav accident de circulație petrecut la ieșirea din Bârlad, în urma căruia o elevă de 16 ani a decedat, iar trei adolescenți s-au ales cu răni serioase. Evenimentul s-a produs în dimineața de 21 septembrie 2012, la ieșirea din Bârlad înspre Vaslui, iar prezumtivul vinovat este Marcel Secrieru, 25 de ani, din Băcani, care a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă.
În dimineața cu pricina, în jurul orei 7.30, în dreptul stadionului de rugby din Bârlad, tânărul, care conducea o mașină abia adusă din Marea Britanie, cu volanul pe dreapta, folosită pe post de microbuz școlar, se grăbea să ducă la cursuri șase elevi din Băcani. Pentru că avea viteză prea mare, iar carosabilul era umed, mașina a intrat în balans, a ieșit de pe șosea și s-a izbit violent de un copac de pe partea dreaptă a drumului. Imediat după accident, Secrieru a fugit de la locul faptei, lăsând victimele să agonizeze. A fost găsit de polițiști după circa o jumătate de oră, la o distanță de trei kilometri, îndreptându-se către domiciliu. În acest timp, ambulanțele i-au transportat la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad pe patru dintre cei șase pasageri ai autoturismului. Leziunile cele mai grave le-a suferit o adolescentă de 16 ani, din satul Băltățeni, care, după o săptămână, a și decedat. Celelalte trei victime, două fete și un băiat, cu vârste de 15, 17 și 14 ani, s-au ales cu leziuni care nu le-au pus viața în pericol.
Deși, inițial, polițiștii bârlădeni i-au deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de părăsire a locului accidentului fără încuviințare, vătămare corporală gravă și neadaptarea vitezei la condițiile de carosabil, în final, Marcel Secrieru a fost acuzat numai de ucidere din culpă. Dacă va fi găsit vinovat, riscă să petreacă după gratii următorii cinci ani.

Adriana Șușnea

Un șofer de 23 de ani, din Băcani, care, în septembrie 2012, a provocat un groaznic accident rutier la ieșirea din Bârlad, va fi, în sfârșit, judecat. Tânărul, care-și folosea mașina pe post de microbuz școlar, este acuzat de ucidere din culpă, după ce, în urma accidentului, o elevă de 16 ani și-a pierdut viața, iar trei adolescenți au fost răniți. De aproape un an și jumătate au avut nevoie anchetatorii ca să finalizeze cercetările în cazul unui grav accident de circulație petrecut la ieșirea din Bârlad, în urma căruia o elevă de 16 ani a decedat, iar trei adolescenți…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: