Home » Invatamant » Start înscrierilor la clasa pregătitoare

Start înscrierilor la clasa pregătitoare

Astăzi încep înscrierile la clasa pregătitoare, care vor ține până pe 14 martie, conform calendarului publicat de Ministerul Educației. Părinții sunt sfătuiți să completeze cu atenție cererile de înscriere și să treacă trei școli dorite pentru copiii lor.
Astăzi debutează prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2014-2015. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui a aprobat înființarea a 232 de clase cu 4.500 de locuri, un plus de peste 600 de locuri față de numărul de elevi recenzați.
Părintele care se prezintă la înscriere trebuie să aibă la el o copie după certificatul de naștere al copilului, dar și originalul, și de asemenea o copie după buletin. Dacă este tutore, trebuie să se prezinte cu buletinul și actul de încredințare al copilului. Dacă părinții sunt divorțați, la înscriere trebuie adusă și hotărârea instanței.
La primul punct din fișa de înscriere, solicitantul – mama, tatăl sau tutorele – completează datele personale din actul de identitate, iar la punctul al doilea, datele din certificatul de naștere al copilului. Cei care locuiesc cu viză de flotant bifează căsuța “Reședință”, iar cei care au domiciliul în circumscripție, “Domiciliu”.
La punctul al treilea se completează datele privind înscrierea la clasa pregătitoare. La punctul “3a” se trece un cod în funcție de vârsta copilului. Astfel, dacă acesta împlinește șase ani după 1 septembrie, iar evaluarea psihosomatică este pozitivă, se trece codul 3B1, iar dacă micuțul va împlini șase ani până la 31 august, se trece codul 2B0. În continuare, dacă solicitantul optează pentru înscrierea la unitatea școlară de circumscripție, se bifează prima opțiune (b1) de la punctul 3b, ceea ce înseamnă că nu mai poate bifa și următoarea opțiune (b2). Căsuța b2 se bifează doar de cei care optează pentru altă unitate școlară decât cea de circumscripție. Foarte important este punctul b2.1. Ca să nu ajungă în etapa a doua de înscriere, părinții pot bifa căsuța respectivă, astfel încât, în cazul în care cererea este respinsă din lipsă de locuri, elevul să fie automat înscris în unitatea școlară de circumscripție.
Criteriile de departajare generale se completează doar dacă se solicită înscrierea la altă școală decât cea de circumscripție și se bifează doar acele puncte pentru care există documente justificative.

Cristi Lapa

Astăzi încep înscrierile la clasa pregătitoare, care vor ține până pe 14 martie, conform calendarului publicat de Ministerul Educației. Părinții sunt sfătuiți să completeze cu atenție cererile de înscriere și să treacă trei școli dorite pentru copiii lor. Astăzi debutează prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2014-2015. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui a aprobat înființarea a 232 de clase cu 4.500 de locuri, un plus de peste 600 de locuri față de numărul de elevi recenzați. Părintele care se prezintă la înscriere trebuie să aibă la el o copie după certificatul de naștere al copilului, dar…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: