Home » Administratie » Realitatea bate statistica: Am rămas săraci

Realitatea bate statistica: Am rămas săraci

Vasile Mihalachi, vicepreședinte al CJ Vaslui, se ia la trântă cu barometrele economice europene ale sărăciei, «înarmat» cu realitatea oamenilor simpli.
Din timp în timp, institutele de statistică, precum cel european, Eurostat, dau publicității situații și analize economice, care, atunci când vorbesc despre sărăcie, nu sunt deloc favorabile județului nostru. Ultima astfel de statistică, făcută publică recent, punctează din nou nivelul precar de trai al locuitorilor Vasluiului utilizând indicatori precum produsul intern brut pe locuitor și puterea de cumpărare. După europenii de la Eurostat, Regiunea Nord-Est din România este cea mai săracă din Uniunea Europeană, iar județul Vaslui este polul sărăciei, nu numai din România, ci din întreaga Uniune.
Pentru Vasile Mihalachi, vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Vaslui, raportul nu ne face dreptate, iar datele economice folosite nu descriu pe de-a-ntregul realitatea: «Există Botoșaniul, dar există și alte județe care sunt sub noi, dar așa s-a dus vorba. Nu ar trebui să mai acceptăm să se vorbească mereu așa despre județul Vaslui. Atât timp cât am cap, cât mă pot mișca, sunt sănătos, pot să spun că sunt sărac numai dacă sunt puturos. Celor care vorbesc așa despre Vaslui le recomand să stea în județ și apoi să vorbească. Ei doar interpretează niște cifre».
Armele lui Mihalachi împotriva etichetei de «zonă a sărăciei extreme» sunt luate din realitate și din viața de zi cu zi a vasluienilor, pe care vicepreședintele CJ le interpretează într-o notă personală: «Atât timp cât ai o bucată de pământ și o muncești ca lumea, nu înseamnă că ești sărac».
Potrivit Eurostat, Regiunea de Dezvoltare Nord-Est din România, din care face parte și județul Vaslui, și regiunea Severozapaden, din Bulgaria, au cel mai mic PIB pe cap de locuitor ca putere de cumpărare, respectiv 7.200 de euro pe an, reprezentând doar 29% din media europeană (25.100 de euro pe an).

Cristian Pătrașcu

Vasile Mihalachi, vicepreședinte al CJ Vaslui, se ia la trântă cu barometrele economice europene ale sărăciei, «înarmat» cu realitatea oamenilor simpli. Din timp în timp, institutele de statistică, precum cel european, Eurostat, dau publicității situații și analize economice, care, atunci când vorbesc despre sărăcie, nu sunt deloc favorabile județului nostru. Ultima astfel de statistică, făcută publică recent, punctează din nou nivelul precar de trai al locuitorilor Vasluiului utilizând indicatori precum produsul intern brut pe locuitor și puterea de cumpărare. După europenii de la Eurostat, Regiunea Nord-Est din România este cea mai săracă din Uniunea Europeană, iar județul Vaslui este polul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: