Home » Justitie » 13 ani de închisoare pentru bărbatul care și-a înjunghiat cumnatele: Pedeapsă drastică

13 ani de închisoare pentru bărbatul care și-a înjunghiat cumnatele: Pedeapsă drastică

La un an de la atacul sângeros de la Codăești, când un bărbat și-a înjunghiat două cumnate, iar apoi a încercat să se sinucidă, Tribunalul Vaslui a hotărât condamnarea atacatorului, Nicușor Lica, la 13 ani de închisoare. Este una dintre cele mai aspre pedepse pronunțate de magistrații vasluieni în cazul tentativelor de omor.
Tribunalul Vaslui a respins cererea avocaților lui Nicușor Lica, din Codăești – acuzat de înjunghierea, în anul 2013, a două cumnate – de schimbare a încadrării juridice din tentativă la omor în două infracțiuni de loviri și alte violențe. Probatoriul administrat pe parcursul procesului și mărturiile cutremurătoare ale celor care au asistat la atacul violent al bărbatului gelos pe soția care l-a părăsise au cântărit esențial în ecuația dosarului.
Judecătorii au dispus condamnarea lui Lica Nicușor la zece ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor calificat, respec-tiv, doi ani pentru violare de domiciliu. În plus, au revocat beneficiul unei suspendări condiționate a unei pedepse de trei ani de închisoare aplicate inculpatului pentru o infracțiune de lovituri cauzatoare de moarte, faptă comisă în urmă cu trei ani. Judecătorii l-au obligat pe Lica și la plata unor daune morale și materiale, în cuantum de 14.000 de lei, către cele două cumnate agresate.
Pe tot parcursul procesului, Nicușor Lica, susținut de avocatul său, a declarat că, în momentul comiterii faptei, ar fi suferit o nebunie de moment, fiind extrem de tulburat, pe fondul unui consum exagerat de alcool. Acesta a insistat că nu ar fi urmărit să le facă vreun rău celor două cumnate, ci doar să-și ia înapoi acasă soția și cele două fiice, care de cinci zile plecaseră din cauza neînțelegerilor.
Incidentul care a dus la arestarea lui Nicușor Lica s-a petrecut pe 9 martie anul trecut, chiar când agresorul împlinea 44 de ani. Părăsit de soție și cele două fiice, bărbatul, aflat într-o avansată stare de ebrietate, a mers la locuința unei cumnate, unde acestea se refugiaseră. În momentul în care a ajuns la locuința rudelor, Nicușor Lica le-a înjunghiat pe cele două cumnate care i-au ieșit în întâmpinare. În încăpere se aflau mai mai multe persoane venite în vizită, printre care și nouă copii, care au fugit îngroziți. Un bărbat a încercat să-l imobilizeze și să-l dezarmeze, însă a fost tăiat la mână. În cele din urmă însă, a reușit să-i ia cuțitul.
Nicușor Lica a fugit, iar după ce a ieșit din locuință și a sărit gardul împrejmuitor, și-a tăiat venele de la o mână și și-a înfipt cuțitul în abdomen, cu intenția de a se sinucide. Atât bărbatul, cât și cele două femei au fost duși la spital pentru îngrijiri medicale.
În timpul procesului, soția agresorului nu a putut fi audiată până la capăt întrucât a leșinat în sala de judecată. Soția lui Lica a declarat că, în 2010, tot pe fondul consumului de alcool, bărbatul i-a aruncat cu oala de mâncare opărită peste față și corp, suferind leziuni grave. La începutul lunii martie anul trecut, s-a hotărât să îl părăsească după ce individul a amenințat că o va decapita.

Simona Voicu

La un an de la atacul sângeros de la Codăești, când un bărbat și-a înjunghiat două cumnate, iar apoi a încercat să se sinucidă, Tribunalul Vaslui a hotărât condamnarea atacatorului, Nicușor Lica, la 13 ani de închisoare. Este una dintre cele mai aspre pedepse pronunțate de magistrații vasluieni în cazul tentativelor de omor. Tribunalul Vaslui a respins cererea avocaților lui Nicușor Lica, din Codăești - acuzat de înjunghierea, în anul 2013, a două cumnate - de schimbare a încadrării juridice din tentativă la omor în două infracțiuni de loviri și alte violențe. Probatoriul administrat pe parcursul procesului și mărturiile cutremurătoare…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: