Home » Business » Noul cartier general al companiilor IT&C din Romania

Noul cartier general al companiilor IT&C din Romania

In urmatorii doi ani nordul Bucurestiului ar putea deveni principala zona de IT si telecomunicatii din Romania. Pipera, Barbu Vacarescu sau Floreasca au devenit treptat zone de interes pentru companiile mari care si-au mutat birourile si sediile centrale aici. Nume cunoscute precum Sony, HP, Oracle, IBM sau Gecad isi desfasoara activitatea in nordul Capitalei, iar expansiunea continua pentru ca aici sunt cele mai multe parcuri de business. Potrivit celui mai recent studiu Jones Lang LaSalle, gradul de neocupare în zona Floreasca-Barbu Vacarescu este de 19,9%. (Articol webPR)

Companiile de telecomunicatii se muta in Silicon Valley-ul din Bucuresti
Nordul Capitalei a ajuns practic in cativa ani sa gazduiasca cele mai mari companii IT din Romania si se pare ca, pentru urmatoarea perioada, zona continua sa atraga si cei mai mari chiriasi din domeniul telecomunicatiilor.
Inca de la inceputul anului pe piata de real-estate au aparut zvonuri despre o posibila mutare a companiei de telefonie mobila Vodafone în turnul de birouri Bucharest One pe care omul de afaceri Ioannis Papalekas îl construieste langa pasajul Pipera. Finalizarea cladirii este programata pentru cel de-al treilea trimestru al anului viitor. Vodafone are afaceri anuale de 800 mil. euro și aproximativ 3.300 de angajați pe piața locală.  Lista gigantilor din telecomunicatii care isi vor muta sediul pe Barbu Vacarescu nu se opreste insa aici. Surse din piata imobiliara vorbesc si despre o mutare a Orange Romania in cladirea celor de la Skanska, un proiect aflat inca in constructie care va fi finalizat in ultimul trimestru al anului 2015.  Daca cele doua companii principale de telecomunicatii din Romania se muta de o parte si de cealalata a Bulevardului Barbu Vacarescu ramane de vazut ce se intampla cu cel de-al treilea mare jucator din piata.

Dezvoltarea zonei de nord a Bucurestiului a repornit odata cu aparitia SkyTower, cea mai inalta cladire de birouri din Romania care este practic si cel mai nou proiect de spatii de birouri din Bucuresti. In prezent, in SkyTower, se pare ca mai sunt liberi aproximativ 25.000 mp din cei 41.000 mp inchiriabili. Anul trecut, Raiffeisen Bank si-a mutat 2.300 de angajati in cele sase etaje pe care le- a inchiriat in turnul de pe Barbu Vacarescu. Potrivit reprezentantilor SkyTower, recent s-au semnat contracte si cu alte companii care isi vor muta birourile aici in urmatoarele luni, iar interesul pentru noi spatii de inchiriat este crescut.  Datorita pozitiei, numarului mare de parcuri de business si a accesului la mijloacele de transport, metrou si aeroport, nordul Capitalei se pare ca a castigat pentru moment batalia cu celelalte zone din Bucuresti care erau de interes pentru marile companii care activeaza in Romania.

Sursa

In urmatorii doi ani nordul Bucurestiului ar putea deveni principala zona de IT si telecomunicatii din Romania. Pipera, Barbu Vacarescu sau Floreasca au devenit treptat zone de interes pentru companiile mari care si-au mutat birourile si sediile centrale aici. Nume cunoscute precum Sony, HP, Oracle, IBM sau Gecad isi desfasoara activitatea in nordul Capitalei, iar expansiunea continua pentru ca aici sunt cele mai multe parcuri de business. Potrivit celui mai recent studiu Jones Lang LaSalle, gradul de neocupare în zona Floreasca-Barbu Vacarescu este de 19,9%. (Articol webPR) Companiile de telecomunicatii se muta in Silicon Valley-ul din Bucuresti Nordul Capitalei a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: