Home » Justitie » Tâlhărită în plină stradă

Tâlhărită în plină stradă

Un tânăr de 19 ani, din comuna Deleni, a fost arestat preventiv după ce a tâlhărit o femeie care se îndrepta spre serviciu. Pentru că nu a găsit alte bunuri de valoare în geantă, individul s-a mulțumit cu un telefon.
O femeie de 45 de ani, din Vaslui, a fost atacată în timp ce se îndrepta spre serviciu, pe strada Traian, însoțită de o colegă. La un moment dat, un tânăr care a ajuns-o din urmă i-a smuls geanta de pe braț și a fugit. În geantă, femeia avea documente, carduri și un telefon mobil.
Pentru că nu a găsit altceva de valoare, individul a păstrat doar telefonul mobil.
“În urma investigațiilor efectuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui a fost identificat un tânăr de 19 ani, din comuna Deleni. Pe numele său s-a deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată”, a declarat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
Suspectul, Eusebiu Munteanu, a fost reținut de polițiști 24 de ore, ulterior fiind prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, respectiv Judecătoria Vaslui cu propunerea de arestare preventivă. Instanța a emis un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.
Potrivit polițiștilor, aproximativ un sfert dintre tâlhăriile comise în județul Vaslui sunt reprezentate de smulgerile de obiecte (telefon mobil, poșete, bijuterii). Cel mai adesea, acestea se comit pe stradă, în spații deschise: artere principale, piețe, alei, parcări și parcuri. Cei care comit astfel de infracțiuni acționează rapid, venind în fugă din spatele victimei sau apropiindu-se din sens opus și smulgând obiectul vizat. Cele mai riscante atitudini sunt etalarea lănțișoarelor și a altor bijuterii, neatenția la cei din jur, parcurgerea zonelor neiluminate fără însoțitor.

Simona Voicu

Un tânăr de 19 ani, din comuna Deleni, a fost arestat preventiv după ce a tâlhărit o femeie care se îndrepta spre serviciu. Pentru că nu a găsit alte bunuri de valoare în geantă, individul s-a mulțumit cu un telefon. O femeie de 45 de ani, din Vaslui, a fost atacată în timp ce se îndrepta spre serviciu, pe strada Traian, însoțită de o colegă. La un moment dat, un tânăr care a ajuns-o din urmă i-a smuls geanta de pe braț și a fugit. În geantă, femeia avea documente, carduri și un telefon mobil. Pentru că nu a găsit…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: