Home » Justitie » Rupt în bătaie pentru că nu a recunoscut un furt: Feriți-vă de polițiști!

Rupt în bătaie pentru că nu a recunoscut un furt: Feriți-vă de polițiști!

Un bărbat din satul Fântâna Blănarului, comuna Bogdana, a fost transportat, vineri seară, la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, prezentând urme de violență pe tot corpul. Gheorghe Irimia (47 de ani) spune că a fost bătut de șeful de post din localitate, agentul Daniel Gorcea, și de alți doi polițiști pentru că nu a vrut să recunoască faptul că ar fi furat trei găini. În 2010, același polițist a fost implicat într-un scandal similar.
Urmele de violență de pe corpul lui Gheorghe Irimia, din satul Fântâna Blănarului, comuna Bogdana, dovedesc fără tăgadă că a fost victima unei agresiuni barbare. Brațele, spatele, coapsele și tălpile sunt umflate și pline de vânătăi. Bărbatul de 47 ani a declarat că a fost chemat la postul de poliție din comună pentru a da o declarație. În momentul în care a ajuns acolo, șeful de post, agentul de poliție Daniel Gorcea, i-a cerut să recunoască furtul unor găini de la un localnic.
„Cum era să recunosc o faptă, dacă nu am comis-o? A scris polițistul o declarație și m-a pus s-o semnez. Pentru că nu voiam, șeful de post a început să mă lovească. M-au lovit și alți doi polițiști care erau acolo. Mi-au dat cu bastoanele, m-au lovit cu pumnii, cu picioarele, m-au pus în genunchi pe un scaun și m-au lovit cu bastonul peste tălpi. M-au pus și la un aparat în priză, nu știu ce era, ceva cu electroșocuri“, a declarat Gheorghe Irimia.
Potrivit acestuia, după ce l-au snopit în bătaie, unul dintre agenți l-a transportat cu mașina de poliție până la intrarea în satul Fântâna Blănarului. Pentru că nu mai avea putere să ajungă acasă, Irimia a vrut să sune la Ambulanță, însă polițistul i-ar fi cerut să nu facă acest lucru, „dacă vrea să nu aibă probleme și mai mari“. Lăsat în drum, Gheorghe Irimia a fost ajutat de un localnic să meargă la domiciliu. Vineri după-amiază, fratele său l-a descoperit în casă, mai mult mort decât viu.
„Ambulanța a fost solicitată să intervină în satul Fântâna Blănarului pentru un pacient care ar fi fost victima unei agresiuni, fiind bătut de polițiștii din comună, după spusele sale. Echipajul a găsit pacientul conștient, dar prezentând numeroase urme de traumatisme, echimoze și escoriații multiple, dispuse pe tot corpul bărbatului. I s-a acordat primul ajutor și a fost transportat la spitalul din Vaslui pentru continuarea tratamentului“, a menționat medicul Dan Ungureanu, de la Serviciul de Ambulanță Județean.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) au anunțat că s-a declanșat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-au produs faptele reclamate. Fiind sesizată infracțiunea de purtare abuzivă, au fost anunțați procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui.
Daniel Gorcea, șeful postului de poliție din comuna Bogdana, nu se află la primul scandal de acest gen. În anul 2010, a fost reclamat de mai mulți săteni care îl acuzau tot de comportament violent și atitudine nedemnă pentru statutul unui polițist și care au cerut conducerii IPJ Vaslui mutarea agentului Daniel Gorcea, însă fără succes.

Simona Voicu

Un bărbat din satul Fântâna Blănarului, comuna Bogdana, a fost transportat, vineri seară, la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, prezentând urme de violență pe tot corpul. Gheorghe Irimia (47 de ani) spune că a fost bătut de șeful de post din localitate, agentul Daniel Gorcea, și de alți doi polițiști pentru că nu a vrut să recunoască faptul că ar fi furat trei găini. În 2010, același polițist a fost implicat într-un scandal similar. Urmele de violență de pe corpul lui Gheorghe Irimia, din satul Fântâna Blănarului, comuna Bogdana, dovedesc fără tăgadă că a fost victima unei agresiuni barbare. Brațele,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !