Home » Justitie » Acuzat degeaba de trafic de droguri și viol: Valjean, achitat!

Acuzat degeaba de trafic de droguri și viol: Valjean, achitat!

Cu două violuri la activ, Constantin Neculae, zis Valjean, a fost declarat nevinovat de Tribunalul Vaslui în cel de-al treilea dosar de viol „din carieră”, în care era judecat și pentru trafic de droguri. Acuzat că a drogat o elevă, pentru ca mai apoi să o violeze, interlopul a scăpat doar cu o condamnare de un an și o lună pentru deținere ilegală de droguri în vederea consumului propriu.
La un an de la trimiterea în judecată, marți, Tribunalul Vaslui a pronunțat sentința în dosarul în care un cunoscut bișnițar, cu pretenții de interlop, a fost judecat pentru trafic de droguri și viol. Surprinzător, Constantin Neculae, zis Valjean, acuzat că a acostat o minoră, elevă la un liceu din Vaslui, pe care a drogat-o și a obligat-o să întrețină relații sexuale, a fost achitat, în sarcina sa judecătorii reținând numai infracțiunea de deținere de droguri de risc, în vederea consumului propriu.
În cazul infracțiunii de viol, magistrații au dispus achitarea, invocând că fapta „nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege”, în timp ce pentru acuzația de trafic de droguri au arătat că nu există probe. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată atât de procurori, cât și de părțile din dosar.
Constantin Neculae a fost fost arestat la solicitarea procurorilor DIICOT, în decembrie 2012, după ce la locuința sa au fost descoperite droguri. Individul fusese reclamat la poliție încă din vara anului 2012, când o elevă a declarat că a fost drogată și apoi violată de Valjean. Faptele s-au produs pe 24 iunie 2012.
Aflată cu un grup de prieteni la o terasă din Vaslui, tânăra de 17 ani, elevă la Liceul “Ștefan Procopiu”, a fost abordată de Constantin Neculae. În jurul orei 20, în momentul în care fata s-a ridicat de la masă și a anunțat că pleacă acasă, Valjean s-a oferit să o conducă în autoturismul personal, un Audi Q7. Tânăra a acceptat. Pe drum, individul a invocat că ar avea de luat un colet de acasă, astfel că s-a îndreptat spre Gura Bustei. Ajuns la domiciliu, i-a dat fetei să fumeze, iar acesteia i s-a făcut rău. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, profitând de starea ei de cvasiinconștiență, inculpatul a obligat-o să întrețină relații sexuale, apoi a dus-o cu mașina până în stația de autobuz din centrul municipiului Vaslui.

Încurcate sunt căile legii
Aparent surprinzător, deși a fost reclamat la Poliție, Valjean nu a fost arestat imediat. Faptul că eleva nu avea o reputație grozavă, fiind catalogată de colegi drept o „fire zvăpăiată”, nu i-a adus prea multă credibilitate în fața polițiștilor.
Valjean a intrat însă în vizorul celor de la Crimă Organizată, fiind suspectat că face trafic de droguri. În timpul perchezițiilor desfășurate pe 20 decembrie 2012 la locuința lui, polițiștii au identificat un pachețel cu 31 de grame de canabis.
Interlopul este cunoscut ca o persoană extrem de reclacitrantă și periculoasă. Până în prezent, are două violuri la activ. Într-unul dintre cazuri, a scăpat de închisoare doar pentru că era minor, iar în cel de-al doilea, a stat după gratii patru ani și jumătate.
Deși nu este vreun întreprinzător de succes, Valjean este posesorul unui Audi Q7, cu care de altfel și-a ademenit victima să o conducă acasă. În oraș este cunoscut drept “bișnițar”, vânzând diverse bunuri (haine, parfumuri etc.) de marcă, sub prețul pieței. În fața judecătorilor, individul a declarat că hainele pe care le comercializează le achiziționează din străinătate, la diverse oferte promoționale. Polițiștii însă au suspiciuni în privința respectivelor bunuri, bănuind că acestea ar fi furate, dar nu au dovedit încă nimic.
Mama tinerei care îl acuză pe Constantin Niculae că a drogat-o și violat-o a declarat în fața instanței că fiicei ei, aflată în prezent la sora mai mare, în Spania, îi este frică să mai dea ochii cu infractorul. Valjean ar fi amenințat-o că îi va tăia gâtul dacă îl va reclama la Poliție.

Simona Voicu

Cu două violuri la activ, Constantin Neculae, zis Valjean, a fost declarat nevinovat de Tribunalul Vaslui în cel de-al treilea dosar de viol „din carieră”, în care era judecat și pentru trafic de droguri. Acuzat că a drogat o elevă, pentru ca mai apoi să o violeze, interlopul a scăpat doar cu o condamnare de un an și o lună pentru deținere ilegală de droguri în vederea consumului propriu. La un an de la trimiterea în judecată, marți, Tribunalul Vaslui a pronunțat sentința în dosarul în care un cunoscut bișnițar, cu pretenții de interlop, a fost judecat pentru trafic de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: