Home » Invatamant » Alarmă în învățământ, după simularea evaluării naționale: Zero promovabilitate!

Alarmă în învățământ, după simularea evaluării naționale: Zero promovabilitate!

După finalizarea centralizării rezultatelor de la simularea evaluării naționale, două unități de învățământ din județ se află în topul rușinii, cu zero promovați. Este vorba despre școlile Rădeni și Coroiești, unde niciun elev nu a obținut medie de trecere.
În județul Vaslui sunt două unități de învățământ unde niciun elev nu a reușit să obțină măcar media 5 la simularea evaluării naționale. Rezultatele slabe au fost constatate la sfârșitul săptămânii trecute, când au fost afișate notele elevilor.
Astfel, zero promovați sunt la școlile din Coroiești și Sălceni. De asemenea, la școala Rădeni, doar doi elevi din 39 au obținut medii de promovare, iar gimnaziile din Zăpodeni, Tătărăni și Hoceni sunt sub zece procente în privința numărului de elevi care au reușit să obțină minimum media 5 la simulare.
La nivel de județ, procentul elevilor cu media generală cel puțin cinci a fost de 40,15 la sută, sub valoarea națională.
Matematica a dat cele mai mari bătăi de cap la simulare. Dintr-un număr total de 4.802 elevi care au susținut proba, doar 1.846 au obținut note de trecere – 22,6%. La școlile din Dănești, Rădeni, Crețești, Sălceni, Coroiești, Mălușteni și “V.I. Popa” Bârlad, niciun elev nu a reușit să obțină nota minimă 5, iar alte peste 20 de unități gimnaziale vasluiene au procente sub zece la sută la matematică.
“Se vor efectua ore de pregătire pentru evaluarea națională din vară”
Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) susțin însă că, în Vaslui, sunt și unități de învățământ care au obținut medii bune la evaluare. 22 de elevi vasluieni au primit nota 10 la matematică, iar șase au primit punctajul maxim la proba scrisă de limba și literatura română. Județul nostru are un singur elev care a luat zece pe linie la simulare, acesta provenind de la Școala nr. 3 “Constantin Parfene” Vaslui.
De remarcat faptul că doar trei unități se mândresc cu procent de sută la sută de promovare: Liceul “Mihail Kogălniceanu” Vaslui, Colegiul Național “Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad și Colegiul Național “Cuza-Vodă” Huși.
Ca urmare a situației înregistrate, conducerea ISJ a decis adoptarea mai multor măsuri.
“La nivelul fiecărei școli, va fi analizată situația și se vor lua măsurile impuse de către inspectorat, dar și alte măsuri suplimentare pentru pregătirea elevilor, acolo unde școala consideră necesar. Părinții vor fi informați asupra situației elevilor în cadrul ședințelor cu părinții. Tot atunci, li se vor prezenta soluțiile pe care școala le are în vedere pentru fiecare elev în parte. Lucrările fiecărui elev vor fi analizate la nivelul clasei pentru a se identifica punctele slabe și, în consecință, pentru a putea corecta neajunsurile înregistrate. Se vor efectua ore de pregătire pentru evaluarea națională din vară”, a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.

Cristi Lapa

După finalizarea centralizării rezultatelor de la simularea evaluării naționale, două unități de învățământ din județ se află în topul rușinii, cu zero promovați. Este vorba despre școlile Rădeni și Coroiești, unde niciun elev nu a obținut medie de trecere. În județul Vaslui sunt două unități de învățământ unde niciun elev nu a reușit să obțină măcar media 5 la simularea evaluării naționale. Rezultatele slabe au fost constatate la sfârșitul săptămânii trecute, când au fost afișate notele elevilor. Astfel, zero promovați sunt la școlile din Coroiești și Sălceni. De asemenea, la școala Rădeni, doar doi elevi din 39 au obținut medii de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: