Home » Justitie » Cinci ani de pușcărie pentru cel care și-a lăsat prietenul să moară ca un câine: Condamnat de ziua nașterii

Cinci ani de pușcărie pentru cel care și-a lăsat prietenul să moară ca un câine: Condamnat de ziua nașterii

Pedeapsă destul de blândă dictată, zilele trecute, de judecătorii bârlădeni în cazul unui tânăr judecat pentru ucidere din culpă. Chiar dacă a condus ca un nebun și a provocat un grav accident, apoi a părăsit locul faptei și l-a lăsat pe proprietarul mașinii să moară ca un câine, Dinu Zală a fost condamnat la numai trei ani de închisoare. I s-au adăugat alți doi ani dintr-o sentință dictată de magistrații bârlădeni în 2012, când l-au condamnat cu suspendare. Zală și-a primit pedeapsa exact în ziua în care împlinea 23 de ani.
Dinu Zală, tânărul din Fălciu care, în septembrie 2013, a provocat un grav accident rutier în urma căruia un prieten de-al său și-a pierdut viața, a fost condamnat de Judecătoria Bârlad. Instanța s-a pronunțat chiar în ziua în care inculpatul își serba ziua de naștere (23 de ani), respectiv pe 18 martie.
Fiind judecat pentru ucidere din culpă, infracțiune pedepsită de Codul Penal cu închisoare de la unu la cinci ani, Zală a fost condamnat la trei ani după gratii. Totodată, a fost revocată suspendarea condiționată a executării unui pedepsei de doi ani de închisoare primită pe 30 octombrie 2012 într-un dosar în care a fost condamnat pentru aderare la grup infracțional organizat și contrabandă cu țigări, astfel că tânărul are acum de executat cinci ani de pușcărie.
Chiar și așa, pedeapsa cumulată pare prea mică în comparație cu mișelia de care a dat dovadă în noaptea de 20/21 septembrie 2013, când și-a lăsat prietenul să agonizeze. Potrivit anchetatorilor, accidentul s-a petrecut în jurul orei 3, pe DE 581, pe un sector de drum din afara localității Banca. Din cauza vitezei excesive, într-o curbă, Zală, aflat la volanul mașinii unui prieten, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, iar autovehiculul a părăsit partea carosabilă, s-a răsturnat, după care a revenit pe șosea. Fără niciun sentiment de remușcare, imediat după accident, șoferul și trei pasageri au fugit fără să țină cont că proprietarul mașinii, pasager pe bancheta din spate, Mihai Lefter (20 de ani, din Murgeni), este captiv între fiare și agonizează. Nu au avut nici măcar bunul simț să sune la 112 și să anunțe că prietenul lor este grav rănit, ci au dispărut cât au putut de repede, sunând un alt amic să vină să îi ia de pe drum.
Mihai Lefter a primit îngrijiri medicale prea târziu, astfel că, la scurt timp după ce a fost transportat la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, a decedat. Șoferul a fost descoperit de polițiști a doua zi, la domiciliu, fără a se putea stabili dacă atunci când a provocat accidentul era băut. Abia pe 25 septembrie, instanța a dispus arestarea preventivă a individului, pentru 29 de zile, Dinu Zală fiind cercetat și, ulterior, judecat pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea polițiștilor.

Adriana Șușnea

Pedeapsă destul de blândă dictată, zilele trecute, de judecătorii bârlădeni în cazul unui tânăr judecat pentru ucidere din culpă. Chiar dacă a condus ca un nebun și a provocat un grav accident, apoi a părăsit locul faptei și l-a lăsat pe proprietarul mașinii să moară ca un câine, Dinu Zală a fost condamnat la numai trei ani de închisoare. I s-au adăugat alți doi ani dintr-o sentință dictată de magistrații bârlădeni în 2012, când l-au condamnat cu suspendare. Zală și-a primit pedeapsa exact în ziua în care împlinea 23 de ani. Dinu Zală, tânărul din Fălciu care, în septembrie 2013,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: