Home » Social » Maidanezii din Bârlad își așteaptă sfârșitul: Începe eutanasierea

Maidanezii din Bârlad își așteaptă sfârșitul: Începe eutanasierea

În doar câteva zile, municipalitatea bârlădeană va declanșa operațiunea de eutanasiere a maidanezilor din oraș. În primă fază, vor fi eutanasiați 50 dintre câinii bolnavi și neadoptabili, urmând ca, în cel mult o lună, operațiunea să se repete.
Mai sunt doar două-trei zile până când autoritățile bârlădene vor pune în aplicare „Legea lui Ionuț” și vor trece efectiv la stârpirea câinilor comunitari din oraș. Măsura, crudă de altfel, este pe atât de criticată de iubitorii de animale, pe cât este de așteptată de cei mușcați de maidanezi.
Totuși, așa-zișii militanți pentru drepturile animalelor nu s-au înghesuit să le adopte pentru a le salva. Potrivit ultimei declarații făcute de primarul Constantin Constantinescu, în intervalul 1 ianuarie – 27 februarie, au fost luați de pe străzi 156 de maidanezi. Dintre aceștia, doar șapte au fost adoptați de persoane fizice din Bârlad.
„Cu părere de rău, anunțăm că, în jurul datei de 15 martie, începem eutanasierea primilor 50 de câini din padocuri. În continuare, în următoarele trei-patru zile, prindem alții și umplem din nou cuștile, după care, în cel mult o lună, eutanasiem o altă serie de câini comunitari dintre cei bolnavi și pe care nu-i adoptă nimeni. Am cumpărat deja trei congelatoare, în care vom depune timp de două sau trei zile câinii morți, urmând ca firma cu care avem contract pentru transportul și incinerarea lor să îi ridice. Sperăm ca, în acest mod, în cel mult 30 de luni să scăpăm de câinii de pe străzi”, a declarat primarul.
De menționat că, din bugetul orașului pe acest an, 10.400 de lei vor fi alocați Serviciului de Gestionare a Câinilor fără Stăpân. Banii vor fi cheltuiți cu capturarea, sterilizarea, hrănirea și întreținerea patrupedelor fără stăpân.

Adriana Șușnea

În doar câteva zile, municipalitatea bârlădeană va declanșa operațiunea de eutanasiere a maidanezilor din oraș. În primă fază, vor fi eutanasiați 50 dintre câinii bolnavi și neadoptabili, urmând ca, în cel mult o lună, operațiunea să se repete. Mai sunt doar două-trei zile până când autoritățile bârlădene vor pune în aplicare „Legea lui Ionuț” și vor trece efectiv la stârpirea câinilor comunitari din oraș. Măsura, crudă de altfel, este pe atât de criticată de iubitorii de animale, pe cât este de așteptată de cei mușcați de maidanezi. Totuși, așa-zișii militanți pentru drepturile animalelor nu s-au înghesuit să le adopte pentru a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: