Home » Invatamant » Olimpicii Liceului „Emil Racoviță”: Ei sunt cei mai buni

Olimpicii Liceului „Emil Racoviță”: Ei sunt cei mai buni

Opt elevi, echipa de handbal fete și echipele de fotbal la băieți și fete vor reprezenta Liceul „Emil Racoviță” la etapa națională a olimpiadelor școlare.

Liceul „Emil Racoviță” (LER) Vaslui a înregistrat rezultate remarcabile la etapa județeană a olimpiadelor școlare. Unitatea școlară vasluiană se mândrește cu cei opt elevi calificați la etapa națională. Alexandru Vlad Amihăesei (clasa a XII-a) va reprezenta județul la olimpiada de goegrafie. Elevul este îndrumat de profesorul Dumitru Stoian. Oana Roman, elevă în clasa a XII-a, va merge la etapa finală a olimpiadei de logică, argumentare și comunicare, ea fiind pregătită de profesoara Cristina Mărgărint. La olimpiada de spaniolă, județul Vaslui are calificați la etapa națională trei elevi de la LER. Este vorba despre Dragoș Patrichi (clasa a IX-a), Andreea Cristea (clasa a XI-a) și Petronela Maftei (clasa a XII-a). Cei trei sunt pregătiți de profesoara Gabriela Tofan.  La italiană s-a calificat în etapa finală eleva Maria Speranza Dumitru (clasa a XI-a), având ca îndrumător pe profesorul Cristian Toma. Profesoara Anca Anușcă-Popa se mândrește cu cei două eleve calificate la etapa națională a olimpiadei la limba latină, Ana Maria Polcovnicu (clasa a IX-a) și Petronela Mocanu (clasa a IX-a). Acestora li se adaugă echipele de handbal fete, fotbal fete și băieți, care vor reprezenta județul la faza națională. Cele trei echipe sunt pregătite de profesorii Ovidiu Sălcianu și Daniela Ciuraru.

LER Vaslui are reprezentare și la Concursul Național de Matematici aplicate  “A. Haimovici”. Elena Bolea (clasa a IX-a), profesor îndrumător Manuela Furtună, Andrei Mihai Luca (clasa a XI-a), profesor Daniela Tofan, și Elena Teodora Morariu (clasa a X-a), profesor Daniela Panainte, s-au calificat la etapa națională.

Opt elevi, echipa de handbal fete și echipele de fotbal la băieți și fete vor reprezenta Liceul „Emil Racoviță” la etapa națională a olimpiadelor școlare. Liceul „Emil Racoviță” (LER) Vaslui a înregistrat rezultate remarcabile la etapa județeană a olimpiadelor școlare. Unitatea școlară vasluiană se mândrește cu cei opt elevi calificați la etapa națională. Alexandru Vlad Amihăesei (clasa a XII-a) va reprezenta județul la olimpiada de goegrafie. Elevul este îndrumat de profesorul Dumitru Stoian. Oana Roman, elevă în clasa a XII-a, va merge la etapa finală a olimpiadei de logică, argumentare și comunicare, ea fiind pregătită de profesoara Cristina Mărgărint. La…

Review Overview

User Rating: 4.8 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: