Home » Sanatate » Pește congelat, retras de la vânzare

Pește congelat, retras de la vânzare

Peste 70 de kilograme de pește congelat care aveau ambalaje deteriorate sau erau etichetate necorespunzător au fost retrase, zilele trecute, de la vânzare. Acestea, dar și alte nereguli au fost descoperite de inspectorii DSVSA Vaslui în cadrul unor controale „fulger”.

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui au efectuat, în săptămâna 20-25 martie, o serie de controale „fulger” în piețe, pescării și magazine alimentare. Au fost verificate 16 pescării, șase supermarketuri, 11 magazine și o fabrică de produse din pește.

„În cadrul verificării celor 34 de unități de vânzare cu amănuntul care comercializează pește și produse din pescuit, inspectorii DSVSA Vaslui au descoperit șase unități care nu respectau normele și cerințele prevăzute de legislația sanitar-veterinarăși pentru siguranța alimentelor. Printre deficiențele constatate se numără comercializarea produselor în ambalaje deteriorate, igienizarea necorespunzătoare a spațiului de lucru, etichetarea necorespunzătoare, personal fără echipament corespunzător. În consecință, s-au aplicat cinci avertismente și o amendă contravențională în valoare de 600 de lei și s-au retras din consum 73 de kilograme pește congelat, în valoare de aproximativ 700 de lei”, a declarat dr. Traian Petcu, directorul executiv al DSVSA Vaslui. 

Peste 70 de kilograme de pește congelat care aveau ambalaje deteriorate sau erau etichetate necorespunzător au fost retrase, zilele trecute, de la vânzare. Acestea, dar și alte nereguli au fost descoperite de inspectorii DSVSA Vaslui în cadrul unor controale „fulger”. Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui au efectuat, în săptămâna 20-25 martie, o serie de controale „fulger” în piețe, pescării și magazine alimentare. Au fost verificate 16 pescării, șase supermarketuri, 11 magazine și o fabrică de produse din pește. „În cadrul verificării celor 34 de unități de vânzare cu amănuntul care comercializează pește și produse din…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: