Home » Sanatate » Campanii de sezon ale DSVSA: Recensământ și eutanasieri

Campanii de sezon ale DSVSA: Recensământ și eutanasieri

În această perioadă, medicii veterinari din județul Vaslui verifică efectivele de animale din gospodăriile populației, precum și starea de sănătate a acestora. În intervalul 1-27 martie, în adăposturile din municipiile Vaslui, Bârlad și Huși au fost capturați 213 câini fără stăpân și au fost efectuate 155 de eutanasieri și 77 de adopții.

Ca în fiecare primăvară, conducerea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui a dispus efectuarea unor acțiuni de sezon în toate exploatațiile nonprofesionale de animale. Pentru ca inspecția să se desfășoare în bune condiții, șefii DSVSA Vaslui îi roagă pe proprietarii de animale să colaboreze cu medicii veterinari de liberă practică, permițând accesul acestora în exploatații și punându-le la dispoziție documentele care constituie registrul exploatației.

O altă acțiune de maximă importanță aflată în curs de derulare este campania de prelevare de probe de sânge pentru diagnosticarea anemiei infecțioase ecvine de la un număr de 31.272 de cabaline din gospodăriile populației, costul acțiunii fiind asigurat de la bugetul de stat.

„În ceea ce privește activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân, în urma verificărilor efectuate în luna martie 2014 în cele trei adăposturi înregistrate sanitar-veterinar în județ, acestea își desfășoară activitatea cu respectarea prevederilor legale în domeniu. În intervalul 1-27 martie, în adăpostul municipiului Vaslui au fost capturați 68 de câini fără stăpân și au fost efectuate 76 de eutanasieri și două adopții. În adăpostul municipiului Bârlad, au fost capturați 115 câini fără stăpân, au fost efectuate 53 de eutanasieri și 73 de adopții, iar în adăpostul municipiului Huși au fost capturați 30 de câini fără stăpân, au fost efectuate 26 de eutanasieri și două adopții”, a declarat dr. Traian Petcu, directorul executiv al DSVSA Vaslui.

În toate cele trei orașe, măsura de eutanasiere a câinilor din adăposturi a fost luată după expirarea celor 14 zile lucrătoare din momentul capturării.

În această perioadă, medicii veterinari din județul Vaslui verifică efectivele de animale din gospodăriile populației, precum și starea de sănătate a acestora. În intervalul 1-27 martie, în adăposturile din municipiile Vaslui, Bârlad și Huși au fost capturați 213 câini fără stăpân și au fost efectuate 155 de eutanasieri și 77 de adopții. Ca în fiecare primăvară, conducerea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui a dispus efectuarea unor acțiuni de sezon în toate exploatațiile nonprofesionale de animale. Pentru ca inspecția să se desfășoare în bune condiții, șefii DSVSA Vaslui îi roagă pe proprietarii de animale să colaboreze cu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile