Home » National » ADIO, filme furate de pe net!

ADIO, filme furate de pe net!

De câțiva ani, de când mai multe site-uri internaționale pun la dispoziția cinefililor tone de filme din toate timpurile, oricine își poate face propriul cinematograf în sufragerie. În urma unor plângeri depuse la forurile de justiție europene, acestea au dat câștig de cauză companiilor din industria cinematografică. Decizia le dă undă verde furnizorilor de internet să taie accesul abonaților la portalurile care încalcă drepturile de autor. E oficial! Curtea Europeană de Justiție a decis, zilele trecute, că furnizori precum UPC, Romtelecom sau RCS-RDS pot bloca accesul abonaților la site-urile care postează materiale audiovideo asupra cărora nu dețin drepturi de autor. Hotărârea a fost luată în urma unui proces intentat de o companie germană și de o alta austriacă, ambele din industria cinematografică, împotriva unui site care a piratat un film.

Alte site-uri, neafectate

Totuși, orice acțiune de blocare va trebui să fie punctuală, să vizeze doar conținutul pus ilegal pe internet, iar furnizorul trebuie să se asigure că orice alt site va putea fi accesat fără nici o problemă. De asemenea, în cazul în care o instanță de judecată decide blocarea accesului la un site care încalcă drepturile de autor, toți furnizorii din țara respectivă sunt obligați să blocheze, în termen de maximum 30 de zile, accesul abonaților la acel site.

Sursa: libertatea.ro

De câțiva ani, de când mai multe site-uri internaționale pun la dispoziția cinefililor tone de filme din toate timpurile, oricine își poate face propriul cinematograf în sufragerie. În urma unor plângeri depuse la forurile de justiție europene, acestea au dat câștig de cauză companiilor din industria cinematografică. Decizia le dă undă verde furnizorilor de internet să taie accesul abonaților la portalurile care încalcă drepturile de autor. E oficial! Curtea Europeană de Justiție a decis, zilele trecute, că furnizori precum UPC, Romtelecom sau RCS-RDS pot bloca accesul abonaților la site-urile care postează materiale audiovideo asupra cărora nu dețin drepturi de autor. Hotărârea a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: