Home » World » CUTREMUR cu magnitudinea de 8,2 în nordul statului Chile. Alerte de TSUNAMI în Chile, Ecuador și Peru

CUTREMUR cu magnitudinea de 8,2 în nordul statului Chile. Alerte de TSUNAMI în Chile, Ecuador și Peru

Un cutremur cu magnitudine de 8,2 a zguduit marți seară nordul Chile, determinând Serviciul Național pentru Situații de Urgență să ordone evacuarea coastelor de nord ale țării din cauza unui risc de tsunami.

Cutremurul s-a produs la ora locală 20.46 (miercuri, 02.46 ora României), la aproximativ 89 de kilometri sud-vest de Cuya, la o adâncime de 46,4 kilometri, potrivit Centrului seismologic național al Universității din Chile. Centrul american pentru Studii Geologice a anunțat de asemenea producerea unui cutremur cu magnitudine de 8. Alerta de tsunami ar viza alte două țări, și anume Ecuador și Peru, potrivit Centrului american. La rândul lor, serviciile naționale din Ecuador și Peru au anunțat că au emis alerte de tsunami. „Vom fi atenți la coastele noastre și ne pregătim”, a anunțat președintele Ecuadorului, Rafael Coreea, pe contul său de Twitter.  O alertă de tsunami a fost declanșată pentru coasta de sud a statului Peru, a anunțat marți seara Marina peruviană. „Este o alertă pentru care luăm toate măsurile de precauție”, a anunțat pentru AFP comandantul Marinei de Război, Colbert Ruiz. „O alertă înseamnă că trebuie să fim atenți, dar nu confirmă sosirea unui tsunami”, a precizat el, adăugând că lucrează în coordonare cu Serviciul pentru Apărare Civilă pentru a evalua pericolul. „Până acum, nu există nimic”, a spus el.

Drumurile de-a lungul coastei din Lima, capitala statului Peru, au fost închise, a anunțat primărița Susana Villaran. Potrivit Centrului de alertă pentru tsunami din Pacific, cu sediul în Hawaii, cutremurul a provocat valuri de 2,11 metri.

Cutremurul a fost resimțit mai ales în Tacna, Arequipa și Moquegua, potrivit Institutului peruvian de Geofizică. Biroul național chilian pentru Situații de Urgență (ONEMI) a cerut evacuarea preventivă a coastelor țării, unde, pentru moment, nu sunt înregistate victime sau pagube.

Sursa: mediafax.ro

Un cutremur cu magnitudine de 8,2 a zguduit marți seară nordul Chile, determinând Serviciul Național pentru Situații de Urgență să ordone evacuarea coastelor de nord ale țării din cauza unui risc de tsunami. Cutremurul s-a produs la ora locală 20.46 (miercuri, 02.46 ora României), la aproximativ 89 de kilometri sud-vest de Cuya, la o adâncime de 46,4 kilometri, potrivit Centrului seismologic național al Universității din Chile. Centrul american pentru Studii Geologice a anunțat de asemenea producerea unui cutremur cu magnitudine de 8. Alerta de tsunami ar viza alte două țări, și anume Ecuador și Peru, potrivit Centrului american. La rândul lor, serviciile naționale din…

Review Overview

User Rating: Be the first one !