Home » Politic » Miniștrii, în vacanță cu autocarul

Miniștrii, în vacanță cu autocarul

«Acesta nu este guvernul românilor, ci doar un autocar cu miniștri», a declarat în Parlament deputatul PPDD de Bârlad Tudor Ciuhodaru, care a propus ca aceștia să plece în vacanță cu acel mijloc de transport: «Toți cei care ne promit prin campanii milioane și milioane de locuri de muncă sunt aceiași care au demolat și industria, și agricultura, și economia românească, sub pretextul reformei și al privatizării. Sunt multe, multe alte țepe date neamului românesc. Noi, oamenii de rând, suntem păcăliți cu credite înrobitoare și cu salarii de mizerie, în timp ce investitorii străini, aflați în grațiile guvernanților, vor doar acapararea apei, aerului, pământului și a resurselor naturale ce au asigurat de mii de ani existența națiunii române. Vedem azi cât de mult se străduiesc alții să redeschidă în România exploatările aurifere, care, înainte de 1990, erau exploatări ale națiunii române, în interesul tuturor românilor, și extinderea perimetrelor pentru fracturare hidraulică sub denumirea sinistră de zone speciale de siguranță publică. România e cocoșată de o administrație din ce în ce mai numeroasă, care își stabilește salarii din ce în ce mai mari pe lângă tunurile date sub mantaua politicienilor aflați la guvernare. Noi nu avem ce face cu un autocar cu miniștri. Ce-ar fi dacă i-am trimite în vacanță?”

Deputatul îl citează pe vicepremierul Liviu Dragnea: “Indiferent de culoarea politică, fiecare ales local are dreptul la o salarizare decentă pentru că, indiferent de localitate, fiecare ales are o responsabilitate mare, legitimitate mare dată de votul cetățenilor”, pentru a adăuga: “vicepremierul este plin de gânduri bune pentru primarii aducători de voturi, dar nu-i pasă de medicii rezidenți, profesori și pensionari. Nu primarii au cele mai mici salarii în România. Nu le ajunge cât fură, le mai măresc și salariile. Pentru copii nu sunt bani, pentru penali da. Mărirea alocației pentru copii nu a fost votată. Cică nu sunt fonduri pentru creșterea cu un leu și 78 de bani a alocației pentru copii, dar pentru aleși au întotdeauna bani”.

Deputatul concluzionează: “Pentru coaliția de guvernare, nimic nu este mai important ca un primar sârguincios în noaptea alegerilor. Se dă pe față și fără jenă mită electorală”.

Cristian Pătrașcu

«Acesta nu este guvernul românilor, ci doar un autocar cu miniștri», a declarat în Parlament deputatul PPDD de Bârlad Tudor Ciuhodaru, care a propus ca aceștia să plece în vacanță cu acel mijloc de transport: «Toți cei care ne promit prin campanii milioane și milioane de locuri de muncă sunt aceiași care au demolat și industria, și agricultura, și economia românească, sub pretextul reformei și al privatizării. Sunt multe, multe alte țepe date neamului românesc. Noi, oamenii de rând, suntem păcăliți cu credite înrobitoare și cu salarii de mizerie, în timp ce investitorii străini, aflați în grațiile guvernanților, vor doar…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: