Home » Administratie » Planuri îndrăznețe

Planuri îndrăznețe

Nu sunt bani de investiții! În acest fel sună anunțul făcut de majoritatea primarilor din județ. Într-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, Primăria Fălciu își propune totuși realizarea unor proiecte de importanță majoră pentru cetățeni. O parte se află deja în derulare, iar altele urmează să fie demarate, iar după cum spune primarul Neculai Moraru, s-a încercat cuprinderea cât mai multor domenii de activitate, de la infrastructură și mediu, la cultură și educație.

Printre cele mai importante proiecte derulate în acest an în comuna Fălciu se numără: îmbunătățirea calității mediului prin realizarea de spații verzi în satele Fălciu și Rânzești, îmbunătățirea calității mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate din perimetrul de ameliorare Copăceana-Rânzești, realizarea unei piețe agroalimentare la Fălciu, împădurirea terenurilor degradate din perimetrele de ameliorare „Valea în sus”, „Dealul în jos” și „Capul Dealului”, amenajarea unor puțuri de apă în Rânzești, asfaltarea unui drum de interes local, construcția unui monument dedicat eroilor de la Țiganca.

„Situația economico-financiară este într-adevăr dificilă, dar este de datoria noastră să ne gândim la soluții, să găsim surse de finanțare. Pentru toate proiectele pe care le avem anul acesta pe lista de priorități, folosim bani obținuți prin Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, fonduri de mediu sau bani de la bugetul local. Sper ca oamenii să înțeleagă că este o perioadă în care nu se poate investi masiv, dar facem eforturi pentru acoperirea nevoilor stingente ale populației”, a declarat primarul comunei Fălciu, Neculai Moraru.

Edilul și-a propus, tot în anul 2014, să bifeze realizarea unor obiective pe care le are în vedere de mai mult timp. Acestea fac referire la achiziționarea unei autobasculante și a unei autoutilitare la primărie, dar și a unui nou microbuz școlar, care ar ușura simțitor drumul multor copii către unitățile de învățământ din comună.

Sorin Saizu

Nu sunt bani de investiții! În acest fel sună anunțul făcut de majoritatea primarilor din județ. Într-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, Primăria Fălciu își propune totuși realizarea unor proiecte de importanță majoră pentru cetățeni. O parte se află deja în derulare, iar altele urmează să fie demarate, iar după cum spune primarul Neculai Moraru, s-a încercat cuprinderea cât mai multor domenii de activitate, de la infrastructură și mediu, la cultură și educație. Printre cele mai importante proiecte derulate în acest an în comuna Fălciu se numără: îmbunătățirea calității mediului prin realizarea de spații verzi în satele Fălciu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: