Home / Social / Calculatoare pentru elevii sărmani

Calculatoare pentru elevii sărmani

Până pe 21 aprilie, elevii care doresc să beneficieze de ajutorul oferit de Ministerul Educației prin programul „Euro 200” se pot înscrie la secretariatele instituțiilor de învățământ. În 2013, au fost validați 1.230 de beneficiari la nivelul județului.

 Până pe 21 aprilie, elevii care se încadrează în condițiile impuse de Ministerul Educației se pot înscrie pentru a primi ajutorul financiar „Euro 200” (un bon valoric de 200 de euro, destinat achiziționării unui computer). Ei vor trebui să-și depună dosarele cu cererea-tip și celelalte documente cerute la secretariatele unităților în care studiază. Este vorba despre: copie legalizată după certificatul de naștere (pentru cei sub 14 ani), copie legalizată după actul de identitate, adeverințe de venit ale membrilor familiei, declarația pe propria răspundere că nici solicitantul și nici alt membru al familiei nu au mai beneficiat de alt ajutor financiar de la stat pentru achiziționarea unui calculator, o adeverință cu media generală sau, în cazul elevilor din ciclul primar, cu calificativele obținute în anul școlar anterior, dar și una în care învățătorul sau dirigintele să evidențieze numărul de absențe nemotivate adunate de elev în anul școlar anterior.

Principala condiție pentru ca elevii să poată beneficia de acești bani este ca venitul brut pe membru de familie să nu depășească 150 de lei. Totodată, părinții solicitanților trebuie să asigure că vor achita diferența de la 200 de euro până la întreaga contravaloare a calculatorului. Anchetele sociale care să confirme veridicitatea documentelor din dosar vor fi efectuate până pe 19 mai, urmând ca, pe 1 iunie, Ministerul Educației să afișeze lista cu beneficiarii. Bonurile valorice pentru achiziționarea propriu-zisă a calculatoarelor vor fi eliberate între 24 iunie – 30 iulie.

În 2013, dintre cele 1.515 cereri depuse la nivelul județului Vaslui, în urma anchetelor sociale, au fost admise 1.230.

Până pe 21 aprilie, elevii care doresc să beneficieze de ajutorul oferit de Ministerul Educației prin programul „Euro 200” se pot înscrie la secretariatele instituțiilor de învățământ. În 2013, au fost validați 1.230 de beneficiari la nivelul județului.  Până pe 21 aprilie, elevii care se încadrează în condițiile impuse de Ministerul Educației se pot înscrie pentru a primi ajutorul financiar „Euro 200” (un bon valoric de 200 de euro, destinat achiziționării unui computer). Ei vor trebui să-și depună dosarele cu cererea-tip și celelalte documente cerute la secretariatele unităților în care studiază. Este vorba despre: copie legalizată după certificatul de naștere…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Proiectul bazinului de înot din municipiul Vaslui va fi depus la finanțator

Proiectul construcției unui bazin de înot ...

2.000 de familii din județul Vaslui au pierdut în anul 2019 alocația de susținere

Numărul beneficiarilor de alocație pentru susținerea ...

12 cluburi ”Credo Impact”, deschise în județul nostru de Episcopia Hușilor pentru copiii din comunități

Nu mai puțin de 12 cluburi ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: