Home » Social » “Cântec drag din plai străbun”: Maraton folcloric la Vaslui

“Cântec drag din plai străbun”: Maraton folcloric la Vaslui

 Silvia Bordeianu, din Bacău, a câștigat marele trofeu al Festivalului-concurs interjudețean “Cântec drag din plai străbun”, la care au participat peste o sută de artiști din 12 județe.

Peste o sută de artiști din 12 județe au fost prezenți pe scena Casei de Cultură “Constantin Tănase”, organizatorul principal, alături de Primăria Vaslui și Centrul Creației Populare, la Festivalul interjudețean “Cântec drag din plai străbun”. Concursul pentru copii și tineret este unul dintre cele mai longevive din zona Moldovei. De 11 ani, manifestarea se bucură de notorietate, acesta adresându-se soliștilor vocali și instrumentiști, grupurilor vocal-instrumentale și coregrafice care se apropie cu dragoste și respect de cântecele și dansurile tradiționale românești.

Au fost patru secțiuni: soliști vocali, cu trei grupe de vârstă, soliști instrumentiști, grupuri vocale și ansambluri folclorice. Soliștii au beneficiat de acompaniamentul muzical al renumitei orchestre “Rapsodia Vasluiului”, condusă de dirijorul Cristian Năstase. Juriului i-a fost destul de greu să desemneze câștigătorii, participanții prezentându-se la un nivel calitativ înalt.

Marele trofeu a ajuns la Bacău, Silvia Bordeianu impresionând cel mai mult publicul și juriul. La secțiunea 15-33 de ani, trofeul a fost câștigat de Lucian Lăpuștean, din Suceava, iar locul I a fost împărțit de vasluianca Raluca Radu și Roberta Georgiana Radu, din Negrești. Ansamblul “Hora Vasluiului” a câștigat trofeul la ansambluri, iar locul I a fost obținut de Ansamblul “Rapsozii Iveștiului”. La instrumentiști, trofeul i-a fost atribuit lui Ștefan Drăgoi – vioară, din Vaslui, iar locul I a ajuns la Alexandra Preser – nai, din Bacău.

Trofee au mai obținut Nicoleta Iancu (Drobeta Turnu Severin), Mara Apetrei (Neamț), iar locul I a mai fost atribuit Iuliei Chirica (Neamț), Mirunei Avasiloaiei, instrumentiștilor Ionuț Belecciu și Florentina Albu, precum și grupului “Mugurașii” din Săucești-Bacău.

 Silvia Bordeianu, din Bacău, a câștigat marele trofeu al Festivalului-concurs interjudețean “Cântec drag din plai străbun”, la care au participat peste o sută de artiști din 12 județe. Peste o sută de artiști din 12 județe au fost prezenți pe scena Casei de Cultură “Constantin Tănase”, organizatorul principal, alături de Primăria Vaslui și Centrul Creației Populare, la Festivalul interjudețean “Cântec drag din plai străbun”. Concursul pentru copii și tineret este unul dintre cele mai longevive din zona Moldovei. De 11 ani, manifestarea se bucură de notorietate, acesta adresându-se soliștilor vocali și instrumentiști, grupurilor vocal-instrumentale și coregrafice care se apropie cu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: