Home » Administratie » Semănatul merge din plin
Ionel Bunea

Semănatul merge din plin

Deși a început de puțin timp, campania agricolă de primăvară ar putea fi finalizată până la sfârșitul lunii în curs.

 Cu toate că, până la 1 aprilie, au fost semănate culturi pe o suprafață de numai 6.466 de hectare, specialiștii Direcției pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui estimează că până la sfârșitul lunii în curs, campania de primăvară va fi finalizată.

“Sperăm ca și condițiile meteo să fie favorabile. Să nu persiste foarte mult ploile, care într-adevăr sunt necesare, dar sperăm ca în umătoarele două-trei săptămâni să permită a fi însămânțate toate suprafețe prognozate. Avem programate spre a se înființa culturi pe 170.877 de ha”, ne-a declarat Ionel Bunea, directorul DAJ Vaslui.

Agricultorii vasluieni au semănat ovăz de primăvară pe 1.179 de ha,  orzoaică de primăvară pe 1.527 de ha, mazăre boabe pe 197 de ha, legume în câmp și solarii pe 1.526 de ha.

“Suprafața cultivată cu legume pare mare, dar în majoritatea gospodăriilor populației se pun acele suprafețe în grădini cu ceapă, cu usturoi și, cumulat, pe județ se strânge o suprafață semnificativă“, a mai spus directorul.

În această perioadă, continuă campania de înființare a culturii de sfeclă, până în acest moment fiind plantate 300 de ha.

«Condițiile climatice permit continuarea acestei activități de înființare a culturilor.  Din informațiile pe care le avem culese de la producători, se demarează însămânțarea culturii de floarea-soarelui, urmând ca în 10-12 zile, sperăm până în perioada Paștelui, să fie începută și finalizată însămânțarea culturii de porumb. În acest moment, se demarează intens cu floarea-soarelui, iar în momentul în care temperatura în sol va crește și va rămâne constant mai crescută, urmează a se înființa și cultura de porumb», a încheiat Ionel Bunea.

Deși a început de puțin timp, campania agricolă de primăvară ar putea fi finalizată până la sfârșitul lunii în curs.  Cu toate că, până la 1 aprilie, au fost semănate culturi pe o suprafață de numai 6.466 de hectare, specialiștii Direcției pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui estimează că până la sfârșitul lunii în curs, campania de primăvară va fi finalizată. “Sperăm ca și condițiile meteo să fie favorabile. Să nu persiste foarte mult ploile, care într-adevăr sunt necesare, dar sperăm ca în umătoarele două-trei săptămâni să permită a fi însămânțate toate suprafețe prognozate. Avem programate spre a se înființa…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: