Home » Invatamant » Trei pentru „Științele Pământului”

Trei pentru „Științele Pământului”

Un elev din Bârlad, unul din Vaslui și altul din Negrești vor reprezenta județul la faza națională a olimpiadei interdisciplinare „Științele Pământului” (chimie, fizică, biologie și geografie).

 În acest an, județul nostru va fi reprezentat la faza națională a olimpiadei interdisciplinare „Științele Pământului” de câte un elev din Bârlad, Vaslui și Negrești.

Din Bârlad va merge Călin Pîntea (clasa a XII-a), de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, care a reușit această performanță datorită pregătirii cu profesorii Cătălin Angheluță (fizică), Aura Tilibașa (chimie), Diana Darie (biologie) și Monica Biter (geografie).

Din Vaslui, s-a calificat Gianina Elena Butnariu (clasa a X-a), de la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”. Ea a fost îndrumată de profesorii Jan Irimia și Doina Elena Gosav (fizică și chimie), Daniela Diaconu (biologie) și Aurica Rozeanu (geografie).

Nu în ultimul rând, de la Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” Negrești va participa Ionuț Șorea, elev în clasa a XI-a. El a reușit să obțină această performanță cu sprijinul profesorilor Gabriel Matei (fizică), Mihaela Dascălu (chimie), Elena Ciocan (biologie) și Lenuța Vasiliu (geografie).

Faza pe județ a olimpiadei interdisciplinare „Științele Pământului” s-a desfășurat la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui, pe 8 martie. Conform regulamentului, concurenții au avut de susținut o probă scrisă la disciplinele fizică, biologie, chimie și geografie, gradul de dificultate fiind ridicat.

Faza națională a olimpiadei va avea loc la Focșani, în intervalul 13-17 aprilie. Reprezentanții fiecărui județ vor susține o probă teoretică și una practică, fiecare cu durata de trei ore, ulterior fiind desemnați atât ocupanții podiumului, cât și cei zece liceeni care vor face parte din lotul național lărgit în vederea participării la olimpiada internațională.

Un elev din Bârlad, unul din Vaslui și altul din Negrești vor reprezenta județul la faza națională a olimpiadei interdisciplinare „Științele Pământului” (chimie, fizică, biologie și geografie).  În acest an, județul nostru va fi reprezentat la faza națională a olimpiadei interdisciplinare „Științele Pământului” de câte un elev din Bârlad, Vaslui și Negrești. Din Bârlad va merge Călin Pîntea (clasa a XII-a), de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, care a reușit această performanță datorită pregătirii cu profesorii Cătălin Angheluță (fizică), Aura Tilibașa (chimie), Diana Darie (biologie) și Monica Biter (geografie). Din Vaslui, s-a calificat Gianina Elena Butnariu (clasa a X-a),…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: