Home » Social » Un fost pușcăriaș s-a îmbătat și a vrut să zboare: Circ pe acoperișul Primăriei Bârlad

Un fost pușcăriaș s-a îmbătat și a vrut să zboare: Circ pe acoperișul Primăriei Bârlad

Vineri seară, un bârlădean de 47 de ani, condamnat în trecut pentru furtul unei mașini și conducere fără permis, a înnebunit autoritățile locale, după ce s-a cocoțat pe acoperișul primăriei și a amenințat că se aruncă în gol. După două ore de panaramă, a fost convins să coboare.

 Luigi Manuel Panaite (47 de ani), un vechi „client” al oamenilor legii, având câteva condamnări la activ, a intrat din nou în atenția autorităților judiciare. Ultima sa ispravă s-a petrecut vineri seară, puțin după ora 22, când a profitat de întuneric și a pătruns în clădirea Primăriei Bârlad pe un geam deschis de la parter. A urcat apoi la etajul II, după care a deschis o fereastră și a ieșit pe acoperiș, unde a început să urle că se aruncă în gol. În scurt timp, la fața locului și-au făcut apariția mai multe echipaje de poliție, pompieri și o ambulanță.

„În noaptea de 4/5 aprilie, la ora 22.14, a fost primit un apel la numărul de urgență 112 cu privire la faptul că o persoană necunoscută a intrat în sediul Primăriei. A fost observat de agentul de la Poliția Locală care efectuează serviciul acolo, precum și de un agent de pază de la o firmă din apropiere, acesta din urmă sesizând incidentul la 112. Bărbatul a fost identificat ca fiind din Bârlad și având vârsta de 47 de ani. La acel moment, era sub influența băuturilor alcoolice. Odată ajuns pe acoperiș, nu a avut o solicitare punctuală, însă a făcut referire la un conflict pe care l-ar fi avut cu un cunoscut, pe parcursul zilei de vineri”, ne-a declarat subcomisar Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

După ce a stat pe acoperișul primăriei aproape două ore, timp în care a tot amenințat că sare în gol, Luigi Manuel Panaite a fost convins de polițiști și de un amic al său să coboare. A fost condus la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, însă a refuzat internarea la Psihiatrie, așa că a fost expediat acasă.

„În cazul în care reprezentanți ai Primăriei Bârlad vor formula plângere cu privire la acest incident, polițiștii vor efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violarea sediului profesional, prevăzută de art. 225 din Codul Penal și pedepsită cu închisoare de la șase luni la trei ani sau cu amendă. Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Luigi Manuel Panaite a fost condamnat de mai multe ori, ultima dată pe 14 septembrie 2010 – trei ani închisoare pentru furtul unui autoturism și conducerea acestuia fără permis.

Vineri seară, un bârlădean de 47 de ani, condamnat în trecut pentru furtul unei mașini și conducere fără permis, a înnebunit autoritățile locale, după ce s-a cocoțat pe acoperișul primăriei și a amenințat că se aruncă în gol. După două ore de panaramă, a fost convins să coboare.  Luigi Manuel Panaite (47 de ani), un vechi „client” al oamenilor legii, având câteva condamnări la activ, a intrat din nou în atenția autorităților judiciare. Ultima sa ispravă s-a petrecut vineri seară, puțin după ora 22, când a profitat de întuneric și a pătruns în clădirea Primăriei Bârlad pe un geam deschis…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: