Home » Social » Pensionarii se împrumută pentru medicamente!

Pensionarii se împrumută pentru medicamente!

Vârstnicii din Bârlad și comunele arondate trăiesc vremuri din ce în ce mai grele. Nu doar că pensiiile nu le ajung de la o lună la alta pentru mâncare și pentru celelalte cheltuieli, ba chiar au început să împrumute bani ca să-și poată lua tratamentele prescrise de medici.

În ultimii ani, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Bârlad, al cărei scop este sprijinirea membrilor prin acordarea de împrumuturi cu dobânzi rezonabile, a ajuns să salveze, la propriu, viața oamenilor. Dacă, până mai ieri, vârstnicii făceau credite pentru a-și cumpăra aparatură electrocasnică și mobilier ori pentru a-și amenaja locuințele sau pentru a merge în concediu, mai nou, prioritățile multora s-au schimbat radical. Cei cu venituri extrem de mici au ajuns să se împrumute pentru simplul fapt că banii nu le ajung de la o lună la alta. Și dacă mai sunt și bolnavi, iar rețetele sunt scumpe, singura metodă pentru a nu rămâne fără tratamentul prescris este să se împrumute. Pe deasupra, oamenii s-au văzut nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru plata facturilor la electricitate sau la gaz în lunile de iarnă.

Și dacă nu au bani, ce să facă? Tot CARP Bârlad îi salvează, acordându-le împrumuturi cu dobânzi mai mici decât la bănci. Numai în ultimele luni, sute de membri au apelat la credite de până la 1.000 de lei, cei mai mulți pentru a-și procura tratamentele medicale sau pentru diverse intervenții chirurgicale.

„A început să crească și numărul persoanelor care vor să se împrumute pentru a-și putea achita facturile la electricitate sau la gaz. În astfel de cazuri, împrumuturile acordate variază între 100 și 1.500-2.000 de lei, cu termen de returnare în cinci sau șase luni, iar oamenii sunt foarte serioși și vin să plătească la timp ratele. De regulă, fac împrumuturi la nivelul fondului cotizant, fără să mai apeleze la giranți. Spre exemplu, dacă fondul cotizant este de 500 de lei, tot atâta solicită cu împrumut, iar dobânda este de numai 2%”, a declarat Nicolaie Mihai, președintele CARP Bârlad.

În această perioadă a crescut și numărul membrilor care au solicitat credite pentru o masă mai îmbelșugată de Paște, ca de altfel cum se întâmplă și de Crăciun.

Vârstnicii din Bârlad și comunele arondate trăiesc vremuri din ce în ce mai grele. Nu doar că pensiiile nu le ajung de la o lună la alta pentru mâncare și pentru celelalte cheltuieli, ba chiar au început să împrumute bani ca să-și poată lua tratamentele prescrise de medici. În ultimii ani, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Bârlad, al cărei scop este sprijinirea membrilor prin acordarea de împrumuturi cu dobânzi rezonabile, a ajuns să salveze, la propriu, viața oamenilor. Dacă, până mai ieri, vârstnicii făceau credite pentru a-și cumpăra aparatură electrocasnică și mobilier ori pentru a-și amenaja locuințele sau…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: