Home » Social » Fără bani pentru copii

Fără bani pentru copii

Zeci de părinți au rămas fără indemnizația de creștere a copilului din cauză că nu și-au achitat taxele și impozitele locale.

 Cu câteva zile înainte de Paște, 70 de familii au rămas fără indemnizația de creștere a copilului.

„Dreptul la indemnizație s-a supendat pe o perioadă de cinci luni, începând cu drepturile aferente lui aprilie. Achitarea în perioada de cinci luni a taxelor și impozitelor locale, adică până la 31 august, atrage reluarea plății începând cu cu luna următoare achitării, inclusiv a drepturilor suspendate temporar”, ne-a declarat Sorin Prepeliță, directorul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui.

Dacă respectivii nu-și achită impozitele până la 31 august, dreptul la indemnizație încetează începând cu 1 septembrie.

Părinții care se află în această situație au fost somați la începutul anului să-și achite taxele pentru bunurile pe care le au în proprietate, iar pe 31 martie reprezentanții primăriilor au verificat din nou situația. Listele cu cei 70 de rău-platnici au fost transmise către AJPIS Vaslui, iar conducerea acestei instituții i-a scos din plată. Sumele pe care le primeau lunar cu titlu de indemnizație sunt cuprinse între 600 și 1.200 de lei, iar sumele datorate la bugetele locale sunt între 18 și 7.021 de lei.

Zeci de părinți au rămas fără indemnizația de creștere a copilului din cauză că nu și-au achitat taxele și impozitele locale.  Cu câteva zile înainte de Paște, 70 de familii au rămas fără indemnizația de creștere a copilului. „Dreptul la indemnizație s-a supendat pe o perioadă de cinci luni, începând cu drepturile aferente lui aprilie. Achitarea în perioada de cinci luni a taxelor și impozitelor locale, adică până la 31 august, atrage reluarea plății începând cu cu luna următoare achitării, inclusiv a drepturilor suspendate temporar”, ne-a declarat Sorin Prepeliță, directorul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui. Dacă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile