Home » Sport » Gimnastele bârlădene, patru medalii la Campionatul național

Gimnastele bârlădene, patru medalii la Campionatul național

După ce, în ianuarie, au cucerit patru medalii la concursul Grand Prix de Nimes, din Franța, gimnastele Clubului Sportiv Școlar Bârlad au reușit aceeași performanță la Campionatul național al cluburilor sportive, de zilele trecute.

CSS Bârlad continuă să obțină rezultate deosebite la concursurile naționale. De această dată, în prim plan nu se află secția de rugby sau cea de atletism, ci secția de gimnastică. La finele săptămânii trecute, aceasta a reprezentat Bârladul la Campionatul național de gimnastică al cluburilor sportive școlare, desfășurat la Buzău (3-6 aprilie).

Gimnastele CSS Bârlad se pot mândri cu faptul că au totalizat patru medalii. În primul rând, la categoria de vârstă 11 ani, echipa de junioare II (nivel 3) a obținut bronzul. Sportivele remarcate sunt Teodora Grigore, Maria Lupu, Bianca Păduraru și Teodora Manolache.

La individual, Denisa Spânache (nouă ani) a concurat la categoria junioare III (nivel 1), reușind să câștige medalia de aur și să devină campioană națională la bârnă. Aceeași performanță a fost reușită de Teodora Manolache (11 ani), înscrisă la categoria junioare II (nivel 3), însă nu la același aparat, ci la sol. Nu în ultimul rând, cu o medalie de bronz s-a întors acasă Teodora Grigore (11 ani), care a concurat tot la categoria junioare II (nivel 3), la sărituri.

Foarte aproape de podium au fost Maria Lupu (11 ani) și Ștefania Vârlan (12 ani) la bârnă, care s-au clasat pe locul V, respectiv IV, la categoriile de vârstă din care fac parte.

„Aceasta este prima competiție la care am participat în 2014, în afară de cea din Franța, de la începutul anului. Suntem mulțumiți de rezultate, mai puțin la echipă, unde am fi putut obține argintul sau chiar aurul. Din păcate, «puntea suspinelor» (bârna – n.r.) și-a spus cuvântul. La junioare II (nivel 4), unde am fost reprezentați de Ștefania Vârlan, am obținut numai locul IV întrucât a concurat și cu sportive de 13 ani, mult mai experimentate decât ea. Și de la Daniela Trică (10 ani), care este una dintre cele mai bune gimnaste ale noastre, ne așteptam la o medalie, însă ea a avut o zi grea și a ieșit abia pe locul VIII la sol, categoria junioare III (nivel 2). Sperăm ca la următoarele competiții să reușim să aducem acasă mult mai multe medalii. Acum ne pregătim pentru Cupa «Andreea Răducan», din 7-8 mai, care va avea loc la Bârlad, dar și pentru Campionatul național de gimnastică pentru juniori, din 29-30 mai, de la Buzău”, ne-a declarat profesoara Ana Maria Iordache, șefa secției de gimnastică din cadrul CSS Bârlad.

Micuțele gimnaste au fost însoțite la Buzău de profesorii Ana Maria Iordache, Liviu Iordache și Paula Bîcu.

După ce, în ianuarie, au cucerit patru medalii la concursul Grand Prix de Nimes, din Franța, gimnastele Clubului Sportiv Școlar Bârlad au reușit aceeași performanță la Campionatul național al cluburilor sportive, de zilele trecute. CSS Bârlad continuă să obțină rezultate deosebite la concursurile naționale. De această dată, în prim plan nu se află secția de rugby sau cea de atletism, ci secția de gimnastică. La finele săptămânii trecute, aceasta a reprezentat Bârladul la Campionatul național de gimnastică al cluburilor sportive școlare, desfășurat la Buzău (3-6 aprilie). Gimnastele CSS Bârlad se pot mândri cu faptul că au totalizat patru medalii. În…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile