Home » Social » Județul fără ucenici

Județul fără ucenici

Intrată în vigoare în 2013, Legea uceniciei nu prezintă interes pentru angajatorii din Vaslui, motiv pentru care conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) a inițiat o campanie de promovare și informare cu privire la avantajele oferite de actul normativ.

Principalul avantaj este că angajatorul care încheie un contract de ucenicie la locul de muncă poate primi lunar, la cerere, 300 de lei din bugetul asigurărilor pentru șomaj, pe perioada derulării contractului (adică o sumă egală cu 60% din valoarea indicatorului social de referință în vigoare).

Poate fi încadrată ca ucenic orice persoană cu vârsta de peste 16 ani care nu deține calificare pentru ocupația în care se organizează ucenicia la locul de muncă. Durata contractului se stabilește în funcție de nivelul de calificare în care urmează să se pregătească ucenicul și nu poate fi mai mare de trei ani și mai mică de 12 luni. Perioada de probă nu va depăși 30 de zile, iar salariul ucenicului este cel puțin egal cu salariul de bază minim brut pe țară pentru un program de opt ore pe zi. În cazul tinerilor cu vârsta de până la 18 ani, durata timpului de muncă este de șase ore pe zi.

Intrată în vigoare în 2013, Legea uceniciei nu prezintă interes pentru angajatorii din Vaslui, motiv pentru care conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) a inițiat o campanie de promovare și informare cu privire la avantajele oferite de actul normativ. Principalul avantaj este că angajatorul care încheie un contract de ucenicie la locul de muncă poate primi lunar, la cerere, 300 de lei din bugetul asigurărilor pentru șomaj, pe perioada derulării contractului (adică o sumă egală cu 60% din valoarea indicatorului social de referință în vigoare). Poate fi încadrată ca ucenic orice persoană cu vârsta de peste 16…

Review Overview

User Rating: 3.9 ( 1 votes)

About Mihai Vasile