Home » Justitie » Sentință definitivă: Mitrea, opt ani după gratii
Remus Mitrea

Sentință definitivă: Mitrea, opt ani după gratii

Remus Mitrea, în perioada în care conducea Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui, a pretins de la reprezentanții mai multor societăți comerciale sume importante de bani pentru ca, în schimb, să emită diverse documente de reglementare și autorizare.

Fostul director al Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Vaslui, Remus Mitrea, a fost condamnat definitiv, ieri, de magistrații Curții de Apel Iași la opt ani de închisoare, pentru fapte de corupție. Judecătorii ieșeni au admis apelul inculpatului, reducând cu doi ani pedeapsa pronunțată de Tribunalul Vaslui în vara anului trecut. Mitrea a fost găsit vinovat de comiterea a nu mai puțin de 13 infracțiuni de corupție, fiind acuzat că, în perioada în care a ocupat funcția de director al APM Vaslui, a încasat șpăgi de 1,35 milioane de lei (13,5 miliarde de lei vechi), reprezentând „bani ori alte foloase ce au făcut obiectul luării de mită”.

Inculpate în dosar pentru complicitate la luare de mită, respectiv spălare de bani, cele două firme controlate de Remus Mitrea, SC Mitromd SRL și SC Chrisrem Wind SRL, au fost condamnate la plata unor amenzi penale în cuantum de 60.000 de lei, respectiv 100.000 de lei. În plus, judecătorii au dispus dizolvarea celor două societăți, pe care fostul director al APM Vaslui le folosea drept paravan pentru luarea șpăgii.

Un alt inculpat din dosar, Rodica Maxim, contabila șefă a Ocolului Silvic Ciobănașul, din județul Bacău, a fost condamnată definitiv la trei ani de închisoare, cu suspendare, sub supraveghere, fiind acuzată că a primit de la Remus Mitrea 20 de sticle cu coniac, cu titlul de mită. În timp ce ea a primit trei ani de închisoare pentru două baxuri de coniac, Emil Savin (cel care se lăuda în convorbirile telefonice că a pus „băiat deștept la Mediu”) și firma patronată de acesta – SC Transmir SRL Murgeni – acuzați de dare de mită, au fost achitați, judecătorii considerând că faptele nu au existat.

Remus Mitrea a fost trimis în judecată în toamna anului trecut, fiind arestat preventiv pe 10 octombrie 2013. Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2010 – septembrie 2012, Remus Mitrea, în calitate de director executiv al APM Vaslui, abuzând de prerogativele funcției sale, a pretins de la reprezentanții mai multor societăți comerciale sume importante de bani pentru ca, în schimb, să își îndeplinească atribuțiile de serviciu și să emită diverse documente de reglementare și autorizare în domenii precum dezvoltarea parcurilor eoliene și construcții.

Remus Mitrea, în perioada în care conducea Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui, a pretins de la reprezentanții mai multor societăți comerciale sume importante de bani pentru ca, în schimb, să emită diverse documente de reglementare și autorizare. Fostul director al Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Vaslui, Remus Mitrea, a fost condamnat definitiv, ieri, de magistrații Curții de Apel Iași la opt ani de închisoare, pentru fapte de corupție. Judecătorii ieșeni au admis apelul inculpatului, reducând cu doi ani pedeapsa pronunțată de Tribunalul Vaslui în vara anului trecut. Mitrea a fost găsit vinovat de comiterea a nu mai puțin de 13…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: