Home » Social » Târg de ouă încondeiate

Târg de ouă încondeiate

La sfârșitul acestei săptămâni, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale organizează o nouă ediție a Târgului de ouă încondeiate și icoane, la care au fost invitați meșteri populari din Suceava, Iași și Vaslui.

În acest an, Târgul de ouă încondeiate și icoane va avea loc în Centrul civic, iar deschiderea oficială este programată pentru sâmbătă, 12 aprilie, ora 10. În afară de expoziția propriu-zisă, organizatorii le-au pregătit vasluienilor ateliere de lucru, în cadrul cărora pot desluși din tainele încondeierii ouălor, prezentate de meșteri consacrați: Felicia Poliec, Silvia Săcăleanu, Gabriela Andrei și Dan Horgan. În prima zi, de la ora 18, este programat și concertul coralei «Fantasia», unde invitat special este Adrian Naidin.

“Așteptăm ca vasluienii să vină în număr mare fiindcă succesul unei acțiuni se datorează și publicului. Considerăm că evenimentul va zugrăvi cele mai importante centre de tradiție, care vor veni în fața publicului cu adevăratele simboluri ale credinței. În caz de vreme nefavorabilă, evenimentul va fi găzduit de foaierul Casei de Cultură”, a declarat Lucian Onciu, directorul Centrului Creației Populare Vaslui.

În afară de ouă încondeiate, vasluienii vor putea admira și cumpăra icoane pictate pe lemn sau sticlă, lucrate de meșteri din Iași și Vaslui. Nu vor lipsi coșurile de nuiele și tradiționalele produse de panificație, iar “Casa Răzeșului” Pogonești va veni în fața vasluienilor cu artă culinară specifică sărbătorilor pascale. Evenimentul se va desfășura pe perioada a două zile, între orele 10-22.

La sfârșitul acestei săptămâni, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale organizează o nouă ediție a Târgului de ouă încondeiate și icoane, la care au fost invitați meșteri populari din Suceava, Iași și Vaslui. În acest an, Târgul de ouă încondeiate și icoane va avea loc în Centrul civic, iar deschiderea oficială este programată pentru sâmbătă, 12 aprilie, ora 10. În afară de expoziția propriu-zisă, organizatorii le-au pregătit vasluienilor ateliere de lucru, în cadrul cărora pot desluși din tainele încondeierii ouălor, prezentate de meșteri consacrați: Felicia Poliec, Silvia Săcăleanu, Gabriela Andrei și Dan Horgan. În prima zi, de la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: