Home » Politic » „Acest guvern nu este capabil să propună vreo măsură”: PDL, îngrijorat de șomaj
Ciprian Iftimoaei

„Acest guvern nu este capabil să propună vreo măsură”: PDL, îngrijorat de șomaj

„În județul Vaslui, problema șomajului și absenței locurilor de muncă devine dramatică. Pur și simplu, oamenii apți de muncă nu au unde munci”, a declarat Ciprian Iftimoaei, prim-vicepreședintele Organizației Județene a PDL.

„Prin anunțul referitor la creșterea numărului de salariați în România cu 400.000 până în anul 2016, ministrul muncii, Rovana Plumb, încearcă de fapt să acopere o mare minciună cu o alta nouă”, arată Ciprian Iftimoaei, prim-vicepreședintele Organizației Județene a PDL Vaslui, care a continuat la fel de vehement: „Ministrul recunoaște implicit că PSD și PNL au mințit grosolan în 2012, când promiteau un milion de noi locuri de muncă. Se pare că doamna Plumb se specializează în rolul de propagandist de week-end al acestui guvern, flutură nenumărate promisiuni duminica, iar a doua zi deja uită de ele. Din acest punct de vedere, Rovana Plumb nu face altceva decât să copieze același stil găunos și ineficient patentat de precedentul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu”.

Pentru Iftimoaei, și afirmația conform căreia actuala guvernare ar fi creat 78.000 de locuri de muncă este tot o minciună, având în vedere creșterea galopantă a șomajului în această perioadă: „Este suficient să ne uităm peste datele statistice ca să ne lămurim cum stau lucrurile cu rata șomajului, dar și cu rata ocupării forței de muncă active. În județul Vaslui, problema șomajului și absenței locurilor de muncă devine dramatică. Pur și simplu, oamenii apți de muncă nu au unde munci. Toate sondajele și barometrele de opinie publică ne indică faptul că problema cea mai presantă cu care se confruntă concetățenii este absența locurilor de muncă. Doar vedem cu toții ce probleme sunt atunci când un mare angajator ca Uzina de Rulmenți Bârlad concediază sute de oameni, așa cum s-a întâmplat recent. Să ne ferească Domnul de astfel de probleme. Pe fondul scumpirilor din ultima vreme, va fi jale”.

Liderul PDL arată că, în aprilie 2012, când Guvernul Ungureanu a fost schimbat cu primul Guvern Ponta, România avea o rată a șomajului de 6,9%, iar astăzi s-a ajuns la 7,2% și perspectivele sunt sumbre, în condițiile în care se anunță noi disponibilizări, precum cele 2.500 confirmate la CFR Marfă. Rata de ocupare a populației în vârstă de 20-64 de ani era, în aprilie 2012, de 64,3%, iar după doi ani de guvernare Ponta, a scăzut la 63,7%.

„Aceste cifre demonstrează fără urmă de îndoială că Guvernul PSD sau USD, din care face parte și doamna Plumb, este campion la generarea de noi șomeri, iar promisiunile sale de week-end sunt simple baliverne electorale. Acest guvern nu este capabil să propună vreo măsură prin care să stimuleze ocuparea pieței muncii, dimpotrivă, strică și ce mai producea valoare adăugată în economie, prin impunerea a 35 de noi taxe și biruri”, a încheiat Iftimoaei.

„În județul Vaslui, problema șomajului și absenței locurilor de muncă devine dramatică. Pur și simplu, oamenii apți de muncă nu au unde munci”, a declarat Ciprian Iftimoaei, prim-vicepreședintele Organizației Județene a PDL. „Prin anunțul referitor la creșterea numărului de salariați în România cu 400.000 până în anul 2016, ministrul muncii, Rovana Plumb, încearcă de fapt să acopere o mare minciună cu o alta nouă”, arată Ciprian Iftimoaei, prim-vicepreședintele Organizației Județene a PDL Vaslui, care a continuat la fel de vehement: „Ministrul recunoaște implicit că PSD și PNL au mințit grosolan în 2012, când promiteau un milion de noi locuri de…

Review Overview

User Rating: 4.8 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: