Home / Business / Romania, pe locul al doilea anul trecut în Europa Centrală și de Est după rata insolvențelor la numărul de firme active

Romania, pe locul al doilea anul trecut în Europa Centrală și de Est după rata insolvențelor la numărul de firme active

România a avut anul trecut a doua cea mai mare rată a insolvențelor raportate la numărul de firme active din Europa Centrală și de Est, de 6,44%, iar numărul insolvențelor deschise pe parcursul anului a fost dublu față de cel din Ungaria, unde sunt cu 30% mai puține companii active, potrivit Coface.

Cea mai mare rată din regiune a înregistrat-o Serbia, cu 7,61%, pe fondul unui efect de bază însă, având un număr reduse de companii active, reiese dintr-un raport al Coface. În România au fost deschise anul trecut 27.145 de insolvențe, dublu față de Ungaria și de 300 de ori mai mult decât în Polonia, în condițiile în care numărul firmelor active este de patru ori mai mare. “Fenomenul insolvențelor a luat amploare pe plan local, în special în perioada post-criză a ultimilor cinci ani, în condițiile în care România generează aproximativ 40% din totalul insolvențelor deschise pe parcursul anului 2013 în Europa Central Estică, cu o pondere de doar 6% în totalul firmelor active din regiune” , a declarat într-un comunicat Constantin Coman, Country Manager Coface România. Pentru Polonia și Letonia se preconizează o scădere a numărului de insolvențe în acest an, însă alte economii vor înregistra creșteri ale procedurilor de faliment, cele mai mari fiind estimate pentru Cehia, Ungaria, România, Croația și Slovenia. În ultimii patru ani peste 120.000 de firme au intrat în procedura insolvenței în România.

Sursa: mediafax.ro

România a avut anul trecut a doua cea mai mare rată a insolvențelor raportate la numărul de firme active din Europa Centrală și de Est, de 6,44%, iar numărul insolvențelor deschise pe parcursul anului a fost dublu față de cel din Ungaria, unde sunt cu 30% mai puține companii active, potrivit Coface. Cea mai mare rată din regiune a înregistrat-o Serbia, cu 7,61%, pe fondul unui efect de bază însă, având un număr reduse de companii active, reiese dintr-un raport al Coface. În România au fost deschise anul trecut 27.145 de insolvențe, dublu față de Ungaria și de 300 de ori mai…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Nori negri la Rulmenți Bârlad! Se vorbește de un nou val de disponibilizări

Răzvan CĂLIN Nori negri s-ar ...

Generăleasa Placinta și ideile minunate! Soluția elegantă prin care elevii de la Liceul Tehnologic ”Petru Rareș” le-au transmis autorităților locale că școala are nevoie de bani!

Preparatele au fost prezentate aleșilor ...

Impozitul pe profitul reinvestit, suspendat pe termen nedeterminat. Masura intra in vigoare in urmatoarele saptamani

Ministerul Finantelor va desfiinta practic ...

%d blogeri au apreciat: